Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
28.2 C
Thessaloniki
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

Δήμος Χαλκηδόνος: Σύγχρονοι απινιδωτές για όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές προμήθευσε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο Δήμος Χαλκηδόνος με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος και τη θωράκιση της δημόσιας υγείας στη σχολική κοινότητα του Δήμου.

 

Χθες 5/10 το πρωί πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημαρχείου η παράδοση των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών στους διευθυντές των σχολείων από την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Μαρία Κωστοπούλου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γαβριήλ Ταχτατζόγλου.

 

Όπως τόνισαν, η τοποθέτηση απινιδωτών στα σχολεία του Δήμου Χαλκηδόνος, εντάσσεται στην προσπάθεια για πρόληψη σοβαρών περιστατικών υγείας, των δημοτών και των επισκεπτών μας. «Θεωρώ ότι είναι μία πολύ σημαντική δράση πρόληψης για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Τοποθετήσαμε τους απινιδωτές με την ευχή να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ποτέ και όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας να είναι υγιή», δήλωσε η κα Κωστοπούλου. «Πιστοί στις δεσμεύσεις μας θωρακίζουμε τα σχολεία μας, ευελπιστώντας ο εξοπλισμός αυτός να μην χρειασθεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ταχτατζόγλου.

 

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε η τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών σε όλες τις κοινότητες και στις τρεις δημοτικές ενότητες, ενώ απινιδωτές τοποθετήθηκαν και σε αθλητικούς χώρους για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια των αθλητών κατά την ώρα της άθλησης τους. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί η προμήθεια απινιδωτών και για όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ