Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
23.8 C
Thessaloniki
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img

“Παραμύθι χωρίς όνομα” στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την πρώτη έκδοση,  η Σοφία Σπυράτου διασκεύασε και παρουσιάζει το σπουδαίο και επίκαιρο έργο της Πηνελόπης Δέλτα, “Παραμύθι χωρίς όνομα” στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2, τηλ. 2310 262 051), από την ερχόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Ένας πολυμελής θίασος εισάγει στα παιδιά την έννοια του θεάτρου, μία ιστορία με φώτα, σκηνικά, μουσικές,  κοστούμια και ταρατατζούμ, όπου όλοι παίζουν όλους  τους ρόλους και ερμηνεύει με σύγχρονη ματιά το έργο της Πηνελόπης Δέλτα “Παραμύθι χωρίς όνομα”. Το έργο  η συγγραφέας το τοποθετεί σε μία χώρα του παραμυθιού, πού όμως ξέρουμε ότι για αυτήν είναι η Ελλάδα, μία ιδέα, ένα άπιαστο όνειρο,  το ιδεώδες της πατρίδας.

Όπως η ίδια λέει: θέλω να μιλήσω στα  ελληνόπουλα και να τα κάνω να συλλογιστούν πώς και σήμερα έχουν μία πατρίδα που  έχει ανάγκη από την αφοσίωση πολλών ατόμων,  που είναι ο καθένας  μας!

Το ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε εποχή.

Είναι μία αλληγορική ιστορία διδακτική εύκολα κατανοητή.

Η Πηνελόπη  Δέλτα  παρουσιάζει, τον πρωταγωνιστή της,  το Βασιλόπουλο δηλαδή το νέο ελληνόπουλο.   Εκείνος  που θα ζητήσει  να βρει τη δύναμη να  αναγεννηθεί ψάχνοντας την αλήθεια μέσα του χωρίς να ρίχνει το φταίξιμο στους  άλλους.

Παράλληλα μας διηγείται μία ιστορία που έχει μέσα όλη της την αγάπη για τα παιδιά και τις αξίες που θέλει να τους εμφυσήσει αλλά και να τους διασκεδάσει με κωμικούς τρόπους που μόνο αυτή ξέρει να εφευρίσκει.

 

Γράφει ο  Κωστής Παλαμάς :  το έργο προτείνει ήρωες και σκηνές που με το μονοκόμματο και το αλύγιστο, σαλεύουν, κατορθώνουν, ζούνε, μορφάζουν, θαυματουργούν!!!   Με ήρωες και σκηνές που κρύβουν κάτι μέσα τους που τους φέρνει έξω και μακριά από τα σύνορα του άκακου παραμυθιού και τους κάνει σημάδια και σύμβολα.

 

Ένας πολυδύναμος θίασος, ηθοποιοί, μουσικοί, ακροβάτες, χορευτές σας καλεί να παρακολουθήσετε μαζί του: Τι είναι το θέατρο, να διασκεδάσουμε να ψυχαγωγηθούμε  Αλλά και να σκεφτούμε τι αξίες προτείνει. Σαν να έχει γραφτεί σήμερα το κλασικό παραμύθι!

Το βιβλίο της Δέλτα δραματοποιήθηκε σε ομότιτλο θεατρικό έργο, από τον θεατρικό συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη  και με μουσική επένδυση του Μάνου Χατζιδάκι. Το έργο αυτό πρωτοπαίχθηκε, μετά από επιλογή του Καμπανέλλη, από τον θίασο «Νέο Θέατρο» των Βασίλη Διαμαντόπουλου – Μαρίας Αλκαίου.

  

Συντελεστές :

Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου

Μουσική: Μιλτιάδης  Παπαστάμου

Στίχοι τραγουδιών : Γιώργος Μυζάλης

Κουστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης

Βοηθός χορογράφου: Άννα Μανούδη
Φωτογράφιση : Γιώργος Νάκης

Artwork: Ντίνα Ζαφειρίου

Υπεύθυνη Οργάνωσης Παραγωγής : Δήμητρα Παπαδοπούλου

Παραγωγή: Kolossaion Productions

 

 

Παίζουν οι ηθοποιοί : Μάριος Ζαρδαβάς, Μελίνα Ατρείδου, Ιωάννα Δημητριάδου,  Daniel  Arrando, Νίκη Τζάνα, Κορνηλία Προκοπίου, Άλκης Γκόσιος, Όλγα Πάπιστα, Βλάσης Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Μποϊκίδης,  Αλέξανδρος  Σαγκούρης

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ : Εθνικής Αμύνης 2

Παραστάσεις : Κυριακή 11:30 π.μ.  & καθημερινές για σχολεία (τηλ. 2310 250 303)

Τιμές εισιτηρίων : 10 €, 12 €, 15€

Προπώληση : more.com (viva.gr) & ταμείο θεάτρου 2310 262 051

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ