Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
24.5 C
Thessaloniki
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_img

Επανάληψη των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Αλεξάνδρειας αποφάσισε το Πρωτοδικείο

Την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στον δήμο Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας αποφάσισε το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας.

Οι διοικητικοί δικαστές αποφάνθηκαν ότι κακώς ο συνδυασμός «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής τη Δώρα Κουρκουτά, την οποία εκπροσώπησε το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου, δεν είχε ανακηρυχθεί υποψήφια τον περασμένο Αύγουστο από το Πρωτοδικείο με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου (8.10. 2023).

Το Πρωτοδικείο είχε κρίνει ότι στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμό της κυρίας Κουρκουτά δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός γυναικών, κάτι που όμως δεν δέχθηκε το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας και ακύρωσε τις δημοτικές εκλογές στον εν λόγω Δήμο Ημαθίας. Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας, το οποίο έκανε δεκτή την προσφυγή της κ. Κουρκουτά, έκρινε ότι με τις αλλαγές που επήλθαν στο ψηφοδέλτιό της μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες από την εκλογική νομοθεσία, είχε δικαίωμα συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Η απόφαση του Δικαστηρίου δεν υπόκειται σε έφεση και είναι άμεσα εκτελεστή. Θα κοινοποιηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση οφείλει να εκδώσει απόφαση περί διεξαγωγής επαναληπτικών εκλογών στον δήμο Αλεξάνδρειας.

 

Ο εκλεγείς Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνης,  μπορεί να καταθέσει αίτηση αναίρεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αίτηση αναστολής απόφασης ώστε να μη γίνει εκτελεστή η απόφαση του Πρωτοδικείου μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ