Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
18.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
spot_img

Δωρεάν ατομικές συνεδρίες ψυχολογικής στήριξης από τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Συστηματική δωρεάν ψυχολογική στήριξη παρέχει και φέτος σε δημότες και κατοίκους που το έχουν ανάγκη ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Οι ειδικοί επιστήμονες ψυχικής υγείας του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας & Ισότητας-Κέντρο Κοινότητας μέσα σε πλαίσιο απόλυτης εχεμύθειας και ασφάλειας, υποδέχονται τους πολίτες που ζητούν ψυχολογική στήριξη και τους παρέχουν κατά μέσο όρο 12-14 ατομικές εβδομαδιαίες συνεδρίες, με σκοπό τη στήριξή τους και τη βοήθεια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που τους απασχολούν.

“Πρόκειται για μια υπηρεσία του δήμου Νεάπολης-Συκεών με μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα καθώς ήδη εκατοντάδες συμπολίτες μας έχουν ωφεληθεί και δηλώνουν απόλυτα ευχαριστημένοι από το επίπεδο των συνεδριών, ενώ σε σχετική έρευνα η συντριπτική τους πλειονότητα αναφέρει ότι θα απευθυνόταν εκ νέου στο Κέντρο Κοινότητας αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα στο μέλλον”, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

Όπως σημειώνει η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος αν. προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Ισότητας Μάρω Βασσάρα πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα δωρεάν δημοτικά προγράμματα για την ψυχική υγεία αφού λειτουργεί από το 1998 στον τότε δήμο Συκεών. «Για την αποδοχή και τη σημασία του αρκεί να επισημάνουμε ότι μόνο μέσα στο 2023, 122 άνθρωποι έλαβαν  συστηματική βοήθεια από τους ψυχολόγους σε ατομικές συνεδρίες», καταλήγει η κ. Βασσάρα.

«Το πρόγραμμα αντικατοπτρίζει τη σημασία που δίνουμε στην ψυχική υγεία, ιδιαίτερα στις μέρες μας που τα προβλήματα είναι πολλά και η ψυχολογική στήριξη μπορεί να είναι μονόδρομος για την αποφυγή αδιεξόδων» δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και προσθέτει: «Πρόκειται για μια ακόμη  πρωτοβουλία με κοινωνικό πρόσημο καθώς είναι δωρεάν και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των δράσεων που προωθούν την κοινωνική αλληλεγγύη».

Οι κάτοικοι του δήμου που επιθυμούν να λάβουν ψυχολογική στήριξη μπορούν να απευθύνονται καθημερινά 8πμ-8μμ στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στο τηλέφωνο 2313313151.

Διεύθυνση: Στρατ. Σαράφη 1, 56625 Συκιές (ισόγειο Δημαρχείου Νεάπολης-Συκεών)

Επιστημονικά υπεύθυνη: Μάρω Βασσάρα, κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, αν. Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Ισότητας

Τηλ. 2313313160, e-mail: vassara.maro@n3.syzefxis.gov.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ