Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
20.9 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
spot_img

Μηνιαίες Συναντήσεις Πολιτών στο Ισλαχανέ – Η πρακτική της δημοκρατίας

Τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το MOMus Μουσείο Φωτογραφίας και τη Photobiennale, η συμμετοχική δράση “Η Πρακτική της Δημοκρατίας” . Στο πλαίσιο της δράσης, κάτοικοι της πόλης πήραν απροειδοποίητα τον λόγο δημόσια, σε διάφορα μέρη όπου μαζεύεται κόσμος, και απευθύνθηκαν στα άτομα που κατοικούν στην ίδια πόλη μαζί τους, αναζητώντας την πολιτική πράξη στη σωματικότητα, στη συνεύρεση και στο δημόσιο ως «κοινό». Εξερεύνησαν έτσι το πώς θα ήταν αν βρισκόμασταν συχνότερα ως πολίτες για να μοιραστούμε κοινούς προβληματισμούς και σκέψεις.

“Στις 17 Ιανουαρίου η δράση έλαβε χώρα και στο Ισλαχανέ στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας που φιλοξενούσε ο χώρος. Εκεί προέκυψε η ανάγκη να υπάρξει συνέχεια στην κουβέντα που προέκυψε σχετικά με πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε ως πολίτες σε έναν πραγματικά δημοκρατικό δημόσιο διάλογο.”, όπως αναφέρουν οι σμμετέχοντες.

 

Οι συμμετέχουσες της Πρακτικής της Δημοκρατίας, καλούν τους κατοίκους της πόλης να εξελίξουν από κοινού τη δυναμική που προέκυψε στο Ισλαχανέ, σε μια σειρά ανοιχτών συναντήσεων. Στόχος των συναντήσεων είναι η ανταλλαγή απόψεων πάνω σε ζητήματα κοινού προβληματισμού καθώς και σχετικά με τον τρόπο που θέλουμε να ασκούμε την πρακτική της δημοκρατίας σήμερα.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 28/2, 20/3, 17/4, 15/5 και 12/6, στις 17.30, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ (Ελένης Ζωγράφου 2, 54634 Θεσσαλονίκη)

Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές σε όλους και όλες.

Θα υπάρξει μετάφραση στην αγγλική γλώσσα για κατοίκους της πόλης που δεν μιλάνε ελληνικά.

 

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΣΛΑΧΑΝΕ

Πρώην Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων Χαμιδιέ

Ελένης Ζωγράφου 3, Θεσσαλονίκη

www.ppxi.gr

Facebook: Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ

Instagram: islahane.polihoros

Υoutube: Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ