Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
18.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
spot_img

Επιχείρηση καθαρισμού της Πέτρου Λεβαντή στις Συκιές

Με την απομάκρυνση ξερών κλαδιών, αγριόχορτων, αλλά και πληθώρας ογκωδών αντικειμένων, σκουπιδιών και μπάζων που εγκαταλείπουν ασυνείδητοι, ξεκίνησε σήμερα 19/2 το πρωί ο καθαρισμός κι εξωραϊσμός της ευρύτερης περιοχής της Πέτρου Λεβαντή στη δημοτική ενότητα Συκεών. Όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή:  Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με τις αναγκαίες, για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια περιοίκων και διερχομένων, κλαδεύσεις φυλλωμάτων και εκριζώσεις προσβεβλημένων από ασθένειες δενδρυλλίων.

Με σκοπό τον καθαρισμό της περιοχής, την απαλλαγή της από πιθανές εστίες ρύπανσης που απειλούν τη δημόσια υγεία, αλλά και τη βελτίωση της εικόνας της, συνεργεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών από τις διευθύνσεις Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου, επιχειρούν σε τακτά χρονικά διαστήματα στην περιοχή της Πέτρου Λεβαντή.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θοδωρής Κυζιρίδης και ο αν. προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Μηνάς Μοναστηρίδης που συντόνισαν από νωρίς το πρωί τις εργασίες στην ευρύτερη περιοχή, «θα απομακρυνθούν συνολικά περισσότερα από 6-7 φορτηγά σκουπίδια, ογκώδη αντικείμενα, κλαδιά και μπάζα που όχι μόνο θα αλλάξουν την όψη της περιοχής αλλά θα συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή προστασία των κατοίκων σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς».

Καταλήγοντας, αμφότεροι καλούν κατοίκους και επισκέπτες να στηρίξουν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής βοηθώντας στη διατήρηση του αποτελέσματος που θα προκύψει μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ