Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
20.9 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
spot_img

Επανεξελέγη Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ ο Ιγνάτιος Καΐτεζίδης

Ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, επανεξελέγη πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ το οποίο αναδείχθηκε από την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της 15ης Φεβρουαρίου της ΠΕΔΚΜ.

Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Λευτέρης Αλεξανδρίδης και Γραμματέας επανεξελέγη ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Γάκης.

Στη νέα πενταμελή Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔΚΜ, εκτός από τα τρία μέλη του προεδρείου, εκλέχθηκαν ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά Δημήτρης Νότας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Αποχώρηση Δανιηλίδη

Πριν από τη διενέργεια των ψηφοφοριών η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Κεντρικής Μακεδονίας» με επικεφαλής το Δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, αποχώρησε από τη συνεδρίαση, αφήνοντας αιχμές για διχαστικές κινήσεις από την πλευρά της πλειοψηφικής παράταξης «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί».

Σε δηλώσεις του ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Καϊτεζίδης ευχαρίστησε τους συναδέλφους του που τον εξέλεξαν, τονίζοντας πως «θα υπηρετήσουμε την αυτοδιοίκηση με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας με όλους. Θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε μια σύγχρονη, δημοκρατική, ευρωπαϊκή αυτοδιοίκηση στην πατρίδα μας. Ξέρουμε ότι έχουμε πολλά προβλήματα μπροστά μας, αλλά έχουμε και ελπιδοφόρες προοπτικές. Θα διεκδικήσουμε τις ελπιδοφόρες προοπτικές της τοπικής μας αυτοδιοίκησης».

Σχολιάζοντάς την προ ημερησίας διάταξης αποχώρηση της μειοψηφίας δήλωσε: «Είναι λυπηρό το γεγονός της αποχώρησης του καλού φίλου και συναδέλφου, του Σίμου Δανιηλίδη. Πιστεύω ότι θα σκεφτεί ότι έκανε ένα λάθος που αποχώρησε, γιατί η αυτοδιοίκηση είναι μια, ενιαία και δυνατή και είναι κακό κάποιοι να θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις ή να εκτελούν διατεταγμένη κομματική αποστολή».

 

*Νωρίτερα, σε ξεχωριστή συνεδρίαση συγκροτήθηκε σε σώμα και το νέο Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔΚΜ:

 

-Πρόεδρος Αναστάσιος Καζαντζίδης (Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς)

-Αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Αηδονόπουλος (Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης)

Μέλη

Απατσίδης Δημήτρης (Δημοτικός Σύμβουλος Νεάπολης – Συκεών)

Γιαννούδη Ελένη (Δημοτική Σύμβουλος Πυλαίας- Χορτιάτη)

-Τζελέπης Χρήστος (Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ