Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
20.9 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
spot_img

Υποβολή αιτήσεων δωρεάν χρήσης των δημοτικών λαχανόκηπων στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών 

Έως την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις αιτήσεις δωρεάν χρήσης των δημοτικών λαχανόκηπων στη διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου στα Πεύκα.

Οι δημοτικοί λαχανόκηποι Νεάπολης-Συκεών εδώ και πάνω από μία δεκαετία δίνουν τη δυνατότητα σε εκατοντάδες δημότες και δημότισσες να καλλιεργούν τη δική τους γη εξασφαλίζοντας βασικά είδη διατροφής για το νοικοκυριό τους και βρίσκοντας μία διέξοδο δημιουργικής απασχόλησης.

Όπως κάθε χρόνο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν και φέτος να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης των 100 κηπαρίων  που είναι μοιρασμένα σε τρεις δημοτικές ενότητες (Νεάπολης, Πεύκων και Συκεών). Οι αιτήσεις κατατίθενται καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι στο τμήμα Περιβάλλοντος του δήμου Νεάπολης-Συκεών στα Πεύκα. Εξαιτίας της φύσης της παροχής, προτεραιότητα θα δοθεί στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία των λαχανόκηπων στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο από το ταμείο του δήμου, ενώ στους δικαιούχους παρέχονται πέρα από τη γη, δωρεάν σπόροι, φυτά, εργαλεία, νερό αλλά και συμβουλευτική υποστήριξη από συνεργαζόμενους γεωπόνους.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης θεωρεί πολύ σημαντική τη συγκεκριμένη κοινωνική παροχή για την ψυχολογική στήριξη των δημοτών και για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αφού για πολλούς τα φρέσκα οπωρολαχανικά καλύπτουν σημαντικό μέρος των οικογενειακών αναγκών.

Με στόχο να ενισχυθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της αξιοποίησης των δημοτικών λαχανόκηπων οι καλλιεργητές προσφέρουν μέρος της συγκομιδής (τουλάχιστον 10%) στη Δομή Παροχής Σίτισης και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου. ΄

 

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μαζί με την υποβολή της αίτησης:

Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας,

Φωτοτυπία του Εκκαθαριστικού 2022

Φωτοτυπία Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης

Φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας σε ισχύ (εφόσον υπάρχει)

Αποδεικτικά στοιχεία εφόσον πρόκειται για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ, δικαιούχοι ΚΕΑ, πολύτεκνοι κλπ)

Επιπλέον πληροφορίες παρέχονται από τη διεύθυνση Περιβάλλοντος του δήμου Νεάπολης-Συκεών στα 2313 502 274, 2313 502 229

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ