Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
20.9 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
spot_img

Artozyma 2024: Με φύλλο μπακλαβά… εκ Τουρκίας η σεφ Κική Εμμανουηλίδου

Συνεργασία με την τουρκική εταιρεία Μηχανημάτων και εξοπλισμού Αρτοποιΐας ALTUNTOR έχει η βραβευμένη σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Κική Εμμανουηλίδου, στα πλαίσια της Artozyma 2024 που εξελίσσεται από χθες 24/2 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (περίπτερα 13,15,14).

Η κ. Εμμανουηλίδου παρουσιάζει τα σύγχρονα μηχανήματα παραγωγής ζύμης και φύλλου για μπακλαβά, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να ετοιμάζουν ζύμη 70 κιλών σε μία ώρα, που μετατρέπεται σε φύλλο για μπακλαβά, σε ρυθμιζόμενο πάχος. Η προβολή γίνεται στο Περίπτερο 13, σταντ 26.

Στη φωτογραφία η Κική Εμμανουηλίδου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ALTUNTOR κ. SALWAN NAJI  (δεξιά στην φωτογραφία) και τον συνεργάτη της τουρκικής εταιρείας κ. YOHAMES.

 

Η ΦΕΤΙΝΗ ARTOZYMA

Η φετινή Artozyma, που άνοιξε τις πύλες της χθες Σάββατο 24/2 και θα ολοκληρωθεί αύριο Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, συγκέντρωσε 206 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους), εκ των οποίων οι 19 άμεσοι ξένοι εκθέτες προέρχονται από 8 χώρες. Κατέγραψε 44% αύξηση των εκθετηρίων χώρων και 46% άνοδο στον αριθμό των άμεσων εκθετών σε σχέση με το 2022. Επίσης,  φιλοξενεί  30 μεμονωμένους Full Hosted Buyers από 12 χώρες, αλλά και ομαδικές αποστολές επισκεπτών από Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία. Ο συνολικός αριθμός ξένων Hosted Buyers και ομαδικών επισκεπτών ξεπέρασε τους 100.

Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκονται οι παράλληλες εκδηλώσεις με το Bakery Lab και το πρόγραμμα παρουσιάσεων της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, καθώς και τα σεμινάρια του Ιταλού δεξιοτέχνη της υψηλής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, Matteo Manuini. Ξεχωριστή είναι η διοργάνωση του 6ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ψωμιού, καθώς και το δημιουργικό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής Pastry Lab.

Η Artozyma, που απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες, λειτουργεί σήμερα Κυριακή από τις 10:00 έως τις 19:00 και τη Δευτέρα από τις 10:00 έως τις 18:00.

 

*τα βιβλία της κ. Εμμανουηλίδου κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ