Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
20.9 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
spot_img

Ο συγγραφέας Σταύρος Ζουμπουλάκης “ταξιδεύει στο Μέγαρο”

Στο πλαίσιο του θεσμού «Συγγραφείς του κόσμου ταξιδεύουν στο Μέγαρο», την Δευτέρα στις 4 Μαρτίου στις 7.00 μ.μ., καλεσμένος είναι ο δοκιμιογράφος, φιλόλογος, και βραβευμένος συγγραφέας Σταύρος Ζουμπουλάκης (φωτογραφία), που θα μιλήσει για την δουλειά και το έργο του, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Φουαγιέ, κτήριο Μ1.

O κ. Ζουμπουλάκης σπούδασε Νομική και Φιλολογία στην Αθήνα και Φιλοσοφία στο Παρίσι. Έχει διετέλεσει διευθυντής του περιοδικού Νέα Εστία, και από το 2008 είναι πρόεδρος του ΔΣ του Άρτου Ζωής. Τον Φεβρουάριο του 2013 ορίστηκε πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ενώ το 2017 τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο δοκιμίου-κριτικής για το βιβλίο του Υπό το φως του μυθιστορήματος (2015) και με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών – Ίδρυμα Πέτρου Χάρη για το βιβλίο του Ο στεναγμός των πενήτων. Δοκίμια για τον Παπαδιαμάντη (2016).

Μαζί του θα βρίσκονται για συζήτηση η δημοσιογράφος Αναστασία Γρηγοριάδου και ο δικηγόρος Χρήστος Βασματζίδης. Η κ. Γρηγοριάδου Από το 1998 εργάζεται στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 και από το 1999 στον 958fm, όπου παρουσιάζει και επιμελείται μια καθημερινή πρωινή πολιτιστική ραδιοφωνική εκπομπή που εστιάζει κυρίως στα βιβλία και τη μουσική. Ενώ, ο κ. Βασματζίδης έχει σπουδάσει Νομική και δικηγορεί στην Αλεξανδρούπολη και παράλληλα αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά. Έχει, επίσης, δημοσιεύσει ποιήματα σε λογοτεχνικά ιστολόγια και παλαιότερα είχε επιμεληθεί τη στήλη «Ποιήματα της Κυριακής» στον ιστότοπο artpress.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες και δελτία εισόδου

https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=3123

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ