Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
20.9 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
spot_img

Έκθεση ζωγραφικής του Serhad Bapir στο Ίδρυμα Πολιτισμού Υδρία

Το Ίδρυμα Πολιτισμού «Υδρία» υποδέχεται για το μήνα Μάρτιο τον εικαστικό Serhad Bapir και σας προσκαλεί τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 και ώρα 7:00 μ.μ.

 Πρόκειται για μια σειρά τοπιογραφιών αλλά και νεκρών φύσεων, μικρών και μεσαίων διαστάσεων,  που ο ζωγράφος δημιούργησε στη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών, μέσα από τα οποία μπορούμε να διακρίνουμε τους πειραματισμούς του και την εξέλιξή του στη διαχείριση του χρώματος αλλά και του φωτός. Με εργαλεία του τα ακρυλικά χρώματα αλλά και τις μελάνες (σινική και νερού) μας μεταφέρει εικόνες οικείες χωρίς πρόδηλη ανθρώπινη παρουσία, η οποία ωστόσο δεν απουσιάζει παρά υπονοείται από το χρονικό συνεχές που πλαισιώνει την απεικόνιση της εκάστοτε στιγμής.

 Η έκθεση θα διαρκέσει από 6 έως 29 Μαρτίου 2024.

 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 – 15:00, Τετάρτη ΚΑΙ 18:00 – 21:00

Ο Serhad Bapir γεννήθηκε το 1964 στο Tetwan του Κουρδιστάν. Το 1984 διέφυγε στην Ελλάδα, όπου και παρέμεινε, ως πολιτικός πρόσφυγας. Για τις σπουδές του από το 1985 έως το 1992 πήρε υποτροφία από το Institute Kurde De Paris. Από το 1987 έως το 1992 σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. παρακολουθώντας τα εργαστήρια ζωγραφικής των καθηγητών Δ. Κοντού και Β. Δημητρέα. Από το 2001 έως το 2007 σπούδασε στη κατεύθυνση  χαρακτικής της ίδιας Σχολής (δεύτερο πτυχίο), με καθηγητή τον Ξ. Σαχίνη.

 Από το 1997 εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδοςτης Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών και της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων. Έχει πραγματοποιήσει 8 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Σουηδία,  καθώς και έλαβε μέρος σε περισσότερες από 100 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν σε μερικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Για το έργο του έχουν γράψει οι ιστορικοί τέχνης Ελένη Κάρτσακα,  Έλλη Κοκκίνη,  Λία Γυιόκα, Θάλεια Στεφανίδου, όπως επίσης και οι συγγραφείς και καλλιτέχνες Κώστας Λαχάς,  Ξενής Σαχίνης, Βασίλης Ιωαννίδης.

 Από το 2007 έχει το blog του στα κουρδικά https://huneruraman.blogspot.com  και από το 2008 έχει τα blog του στα ελληνικά http://serhadart.blogspot.com  και στα αγγλικά https://serhad-art.blogspot.com

 

INFO

Ίδρυμα Τάσου Φάλκου – Αρβανιτάκη & Τιτίκας Αρβανιτάκη «Υδρία»

Παπαμάρκου 28, περιοχή Πλατείας Άθωνος, Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310 221289, Email: y_dria@yahoo.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ