Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
11.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img

Thessaloniki Wine Show στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ

Η σημαντικότερη οινική έκθεση της Άνοιξης, THESSALONIKI WINE SHOW επιστρέφει, την Κυριακή 31 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου, στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ, από τις 12:00 το μεσημέρι ως 8:00 το βράδυ.

Για δύο ημέρες στο Περίπτερο των Εθνών (6) η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών συναντά όλες τις καινούργιες τάσεις στην οινοποίηση, παρουσιάζοντας τους ποικίλους τρόπους απόλαυσης του κρασιού, τις νέες αγορές και τη διασκέδαση γύρω απ΄αυτό!

Το διαφορετικό οινικό show που εντυπωσίασε από την πρώτη του εμφάνιση το 2019, έρχεται φέτος με ακόμα περισσότερους εκθέτες και ένα ιδιαίτερο παράλληλο πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τόσο το διαρκώς αυξανόμενο οινόφιλο κοινό, όσο και τους επαγγελματίες, εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και sommeliers.

Όπως περιγράφουν οι διοργανωτές:

Στο THESSALONIKI WINE SHOW 2024 πρωταγωνιστούν:

Πάνω από 130 καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με κρασιά του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα.

Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα.

WSPC Workshop Γευσιγνωσίας

Το WSPC, το παλαιότερο και μεγαλύτερο εκπαιδευτικό παράρτημα οίνου & αποσταγμάτων στη Νότια Ευρώπη, που εξασφαλίζει στους υποψηφίους άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς του εμπορίου Αλκοολούχων και Μη – Αλκοολούχων ποτών καθώς και της Οινοχοΐας, διοργανώνει Masterclass με θέμα Decoding the Label & Mastering Maturation”. 

1st Slot:  Κυριακή 31/3 | 14:00 – 14:45 Δήλωση Συμμετοχής

2nd Slot: Κυριακή 31/3 | 17:00 – 17:45 Δήλωση Συμμετοχής
Για τη δωρεάν συμμετοχή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της αντίστοιχης δήλωσης λόγω των περιορισμένων θέσεων.

Best Value International Wines
Ο Αλέξανδρος Μπουζίκας  – κορυφαίος Έλληνας Sommelier, πρώτος στο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων το 2017 και Advanced Master Sommelier- επιλέγει και παρουσιάζει τα  Best Value κρασιά εισαγωγής για το 2024

Best Of Aris Sklavenitis
Τα 25 κορυφαία κρασιά του Άρη Σκλαβενίτη για το 2024 -Ο για τρεις φορές καλύτερος Έλληνας Sommelier  στους διαγωνισμούς της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και Advanced Master Sommelier επιλέγει και παρουσιάζει τα 25 ελληνικά κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο για το 2024

Alternative Wines Bar
Ήπιας ή Μηδενικής Παρέμβασης, Βιολογικά, Βιοδυναμικά και Vegan Κρασιά / Low Intervention Wines, Organic, Biodynamic and Vegan Wines

Την επιλογή, επιμέλεια και παρουσίαση θα έχουν ένας από τους καλύτερους Έλληνες Sommeliers, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και οι συνεργάτες του.

Cocktail Bar
Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί
Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist;
Επτά κορυφαία bar της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά ναι, και το καθένα προτείνει δύο cocktails βασισμένα στο κρασί
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο Central Stage, οι mixologists του Apallou, του Pelosof, του Casablanca, του Tribeca , του Cin Cin, του U bar Project, και του Vogatsikou |3 θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά, 14 cocktails με βάση το κρασί και τα αποστάγματα της Genka1877, διαφορετικά μεταξύ τους, φτιαγμένα αποκλειστικά από ελληνικά κρασιά και ποικιλίες.

Απαραίτητο συστατικό του THESSALONIKI WINE SHOW θα είναι και φέτος η πιο ευρηματική μουσική επένδυση που έχει γίνει ποτέ σε Wine Show!

Γενική είσοδος: Tαμείο 12€, φοιτητικό 10€

Προπώληση στο www.more.com 10€, φοιτητικό 7, διήμερο 18|

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ