Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
11.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img

Δράσεις στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 18.00 το παιδικό τμήμα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα παιδικού Βιβλίου, προσκαλεί τους μικρούς της φίλους στην Κεντρική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27) σε μία διαδραστική εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Τεν  & Νις με τον φίλο τους τον Λάκη τον Μπαλάκη»,  της Όλγας Καραγιάννη, M.Sc, Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής. Η παρουσίαση θα γίνει με βιωματικό τρόπο. Καλεσμένος ο PAFI στο ρόλο του Λάκη το Μπαλάκι.

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 στις 18.30, στο πλαίσιο των Διαλέξεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27), θα μιλήσει ο Άρης Μάλαμας, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με θέμα, «Οι μεταβολές της εικόνας του ανθρώπινου σώματος, στην πορεία της ιστορίας, μέσα από την τέχνη στον Δυτικό κόσμο».
Η ομιλία θα καλύψει έξι διαφορετικές χρονικές περιόδους από την προϊστορική εποχή έως σήμερα. Θα αναδειχθούν τα χαρακτηριστικά κάθε εποχής και η σύνδεση που έχουν με την αναπαράσταση του ανθρώπινου σώματος. Η τέχνη θα αξιοποιηθεί ως μάρτυρας των διαφορετικών εποχών, και θα χρησιμοποιηθούν έργα γλυπτικής, ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 19.00 η Διεύθυνση Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην Κεντρική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27) στην επόμενη εκπαιδευτική και διασκεδαστική ομιλία της σειράς «Ψυχολογία, Κριτική Σκέψη & Επιστημονικός Εγγραμματισμός», με τίτλο «Οι Ηλίθιοι είναι ανίκητοι! Η Μέθοδος Ro για την αντιμετώπισή τους και την αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων».
Ομιλητής ο  Δρ Άγγελος Ροδαφηνός, συγγραφέας  και Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΠΘ.
Πόσες φορές νιώθετε ότι οι “ηλίθιοι” κυριαρχούν στη ζωή σας; Σας προκαλούν άγχος, θυμό και σας εμποδίζουν να επιλύσετε προβλήματα;
Ο Δρ Άγγελος Ροδαφηνός θα παρουσιάσει τη «Μέθοδο Ro», μια πρωτότυπη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των “ηλιθίων” και την αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων.
Μέσα από ψυχολογικές εφαρμογές, ασκήσεις και παραδείγματα από την καθημερινή ζωή, θα μάθετε:

  • Ποιοι είναι οι «ηλίθιοι».
  • Να αντιμετωπίζετε προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις, αλλάζοντας είτε τις συνθήκες, είτε την άποψή σας για τις συνθήκες.
  • Να διαχειρίζεστε το στρες.
  • Τετάρτη 3/4/24, παρουσίαση βιβλίου «Τεν  & Νις με τον φίλο τους τον Λάκη τον Μπαλάκη»
  • Τετάρτη 3/4/24, διάλεξη «Οι μεταβολές της εικόνας του ανθρώπινου σώματος, στην πορεία της ιστορίας, μέσα από την τέχνη στον Δυτικό κόσμο»
  • Πέμπτη 4/4/24, ομιλία, «Οι Ηλίθιοι είναι ανίκητοι! Η Μέθοδος Ro για την αντιμετώπισή τους και την αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ