Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
24.8 C
Thessaloniki
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img

H Καλαμαριά στο ρυθμό του 7ου Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών

Το 7ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών θα διεξαχθεί αυτό το τριήμερο στην Καλαμαριά,στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», όπου θα συναντηθούν οι μαθητές των σχολικών χορωδιών, που συμμετέχουν στο ετήσιο Φεστιβάλ, έναν θεσμό με μεγάλη πολιτιστική και εκπαιδευτική αξία. Διοργάνωση από τον Δήμο Καλαμαριάς με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Το Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών είναι ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός του Δήμου Καλαμαριάς μέσω του οποίου αναδεικνύεται το σημαντικότατο εκπαιδευτικό, κοινωνικό και μουσικό έργο που επιτελούν οι σχολικές χορωδίες, η προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας και συναδελφικότητας, καθώς και η ενίσχυση της προοπτικής της δια βίου συμμετοχής των μελών τους σε αντίστοιχα μουσικά σχήματα. Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τον κ. Αλέξανδρο Κόπτση για την υποστήριξη του θεσμού. Στόχος μας για το Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών του Δήμου Καλαμαριάς, είναι τα επόμενα χρόνια να αναβαθμιστεί και θα αναδειχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της πόλης με πανελλήνια εμβέλεια και απήχηση» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς, Θανάσης Γιαννακός.

Στο Φεστιβάλ παίρνουν μέρος χορωδίες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, ενώ όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό.

Την καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ απαρτίζουν οι:

  • – Δρ Βασιλείου Βασίλειος (Μουσικολόγος, Διδάσκων, Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Πανεπιστημίου Μακεδονίας)
    – Δρ Ζγούρας Γιάννης (Επίκουρος καθ. Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Πανεπιστημίου Μακεδονίας)
    – Δρ Μπάκας Δημήτρης (Συνθέτης, καθηγητής Σύνθεσης)
    – Κοντομάρκου Πελαγία (Μουσικολόγος, Εκπαιδευτικός Μουσικής)
    – Έφη Βετουλάκη (Μουσικολόγος, Εκπαιδευτικός Μουσικής)  και ο Γιάννης Κούκας (Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, δ/ντής της Παιδικής-Νεανικής και Μικτής Χορωδίας του Δήμου Καλαμαριάς & καλλιτεχνικός δ/ντης του Φεστιβάλ)

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής:

-Παρασκευή 5/4/24 απόγευμα: 18.00 – 20.30

-Σάββατο 6/4/24 πρωί: 11.30 – 13.30

-Σάββατο μεσημέρι: 15.00 – 17.00: Σεμινάριο για μαέστρους σχολικών χορωδιών (ανεξάρτητα από το αν παίρνουν μέρος στο φεστιβάλ) με θέμα: «Ζητήματα και πρακτικές διαχείρισης και διεύθυνσης σχολικής χορωδίας».

Διδάσκων Κανάρης Κεραμάρης

Σάββατο απόγευμα: 18.00 – 20.00

Κυριακή πρωί: 11.30 – 13.30

Στις έξι διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν, συμμετείχαν πάνω από 150 χορωδίες σχολικών μονάδων (από νηπιαγωγεία έως πανεπιστημιακές χορωδίες) από όλη την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ