Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
21.1 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
spot_img

Οι Greek Instagramers Events στην 15η PHOTOVISION & IMAGE+TECH expo

Για 4η φορά η φωτογραφική κοινότητα Greek Instagramers Events έδωσε δυναμικό παρών στην μεγαλύτερη έκθεση για τη φωτογραφία, το βίντεο, την εκτύπωση και τις εφαρμογές τους σε Ελλάδα και Κύπρο, PHOTOVISION & IMAGE+TECH expo παρουσιάζοντας την ομαδική έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας Street Tales. Την έκθεση είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν χιλιάδες επισκέπτες της φετινής Photovision η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο 5-7 Απριλίου 2024 στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO).

Ανταποκρινόμενοι στο ευρύτερο θέμα της φετινής Photovision που ήταν η φωτογραφία δρόμου, οι δημιουργοί της ομάδας Greek Instagramers Events και επιμελητές της έκθεσης Γιώργος Βέργαδος και Έλλη Αγιαννίδη κατάφεραν να δημιουργήσουν μια από τις ομορφότερες ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στην 11ετή  ιστορία των καλλιτεχνικών τους δράσεων που εντυπωσίασε το κοινό. Στην έκθεση συμμετείχαν 70 φωτογράφοι με 70 έργα που ξεδίπλωσαν ιστορίες καθημερινότητας στους δρόμους της πόλης υπενθυμίζοντας ότι η μαγεία κρύβεται στις μικρές και απρόσμενες στιγμές.

Για την δημιουργία της έκθεσης “Street Tales”, η ομάδα Greek Instagramers Events διοργάνωσε ανοιχτό διαγωνισμό, ο οποίος έλαβε θερμή ανταπόκριση από επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους πανελλαδικά. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 170 και οι φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν έφτασαν τις 2000.

Ο Γιώργος Βέργαδος, ιδρυτικό μέλος των “Greek Instagramers Events” δήλωσε: «Η ομάδα μας συμμετείχε στην Photovision για 4η χρονιά παρουσιάζοντας την ομαδική έκθεση “Street Tales”. Όταν μάθαμε το θέμα της φετινής διοργάνωσης που ήταν η φωτογραφία δρόμου αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας που θα ανταποκρίνεται στο θέμα μέσα από δημιουργικές προσεγγίσεις. Οι συμμετοχές που λάβαμε στον ανοιχτό διαγωνισμό που ανακοινώσαμε μας εντυπωσίασαν και το έργο της επιλογής των τελικών 70 φωτογραφιών της έκθεσης ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους του συμμετέχοντες για το ταλέντο και την δημιουργική τους ματιά καθώς επίσης και στο Περιοδικό Φωτογράφος και την Be Best για την τέλεια διοργάνωση της Photovision. Πολλά συγχαρητήρια και σε όλες τις φωτογραφικές ομάδες και φωτογράφους που έλαβαν μέρος σε αυτό τον θεσμό παρουσιάζοντας εξαιρετικές δουλειές!»

Η Έλλη Αγιαννίδη, ιδρυτικό μέλος των “Greek Instagramers Events” δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά κάθε φορά που συναντιόμαστε παράγοντες της φωτογραφίας και μοιραζόμαστε την αγάπη μας για αυτή την τέχνη. Ο θεσμός της Photovision αποτελεί το αγαπημένο μας ραντεβού και χαιρόμαστε πολύ που και φέτος πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και είχαμε την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε παλιοί και νέοι φίλοι, να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τα δρώμενα στον χώρο και να παρουσιάσουμε την δουλειά μας. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φωτογράφους που δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό “Street Tales”. Με την δημιουργικότητα τους συνέβαλαν στην σύνθεση μιας υπέροχης έκθεσης που άφησε το αποτύπωμα της στην φετινή PHOTOVISION και κέρδισε το κοινό αφήνοντας μας πολύ θετικά σχόλια για την επιμέλεια, την αρτιότητα, την ποιότητα των έργων και την δημιουργική προσέγγιση του θέματος. Θερμά συγχαρητήρια στο περιοδικό Φωτογράφος και την BeBest για την άψογη διοργάνωση της 15ης PHOTOVISION & IMAGE+TECH expo »

Ο Τάκης Τζίμας, Εκδότης του Περιοδικού ΦΩΤΟγράφος δήλωσε για την έκθεση “Street Tales”: «Από τις πλέον προσεγμένες, τις πιο εντυπωσιακές, τις πιο όμορφες εκθέσεις της Photovision. Θερμά συγχαρητήρια»

Την εκτύπωση των έργων πρόσφερε η εταιρία: GRAPHICON – ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ – Εταιρία Εκτυπώσεων και Γραφικών Τεχνών. Διεύθυνση: Μάγερ 15, Αθήνα, T:2103613992. Με την ολοκλήρωση της έκθεσης, τα έργα παραδόθηκαν στους δημιουργούς, μαζί με το καθιερωμένο αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, υπογεγραμμένο από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας.

Οι “Greek Instagramers Events”, ιδρύθηκαν το 2013 από τον Γιώργο Βέργαδο (www.vergados.gr) και την Έλλη Αγιαννίδη (www.elliagiannidi.com), με αφετηρία το κοινωνικό δίκτυο Instagram. Είναι ανοιχτή φωτογραφική & Social Media κοινότητα με ερασιτέχνες & επαγγελματίες φωτογράφους από όλη την Ελλάδα, Content Creators, travel bloggers και μέλη κοινωνικών δικτύων. Στο ιστορικό των δράσεων τους περιλαμβάνονται πολυάριθμα και πρωτότυπα φωτογραφικά Projects που προσφέρουν δημιουργικές εμπειρίες στους φίλους της φωτογραφίας και των Social Media, πολλά από τα οποία πραγματοποιούνται σε συνεργασία με Δήμους, Πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς διοργάνωσης Διεθνών Εκθέσεων. Το 2019 έλαβαν Χάλκινο Βραβείο στα Greek Tourism Awards (Project #My_Andros, κατηγορία Content Marketing Strategy), ως αποτέλεσμα των φωτογραφικών τους δράσεων που αναδεικνύουν διεθνώς Ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα Social Media.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ