Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
21.1 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
spot_img

«Νότες Ψυχής» από τον Δημήτρη Τσιαμαντάνη – νέος δίσκος

O λαϊκός συνθέτης Δημήτρης Τσιαμαντάνης παρουσιάζει το καινούριο του album, με τίτλο «Νότες Ψυχής», το οποίο ηχογραφήθηκε στην Σουηδία, μετά από πρόσκληση της εταιρείας Nobel Street Records.

Πρόκειται για 11 τραγούδια, που κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων της ελληνικής μουσικής, από το ρεμπέτικο και το λαϊκό μέχρι το «έντεχνο», στα οποία τη μουσική και τους στίχους υπογράφει ο Δημήτρης Τσιαμαντάνης. Ερμηνεύουν η Ασπασία Στρατηγού, ο Απόστολος Μόσιος, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, αλλά και ο ίδιος ο συνθέτης.

«Τα τραγούδια μου είναι τα βιώματά μου, είμαι εγώ και οι εμπειρίες μου», αναφέρει ο Τσιαμαντάνης. «Ακούστε τα, απολαύστε τα και ξετυλίγοντας το απαραίτητο περιτύλιγμα των ενορχηστρώσεων του αγαπημένου μου φίλου Κώστα Γεδίκη θα βρείτε την αλήθεια μου. Ίσως μέσα σε αυτά να βρείτε και τη δική σας ιστορία. Ευχαριστώ από καρδιάς τους φίλους μου μουσικούς, ερμηνευτές, ηχολήπτες και όλους τους συντελεστές που με τη δεξιοτεχνία τους καλλώπισαν και αγκάλιασαν απλόχερα τα τραγούδια μου».

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Κώστας Γεδίκης: μπουζούκι, μαντολίνο, μπαγλαμάς / Φίλιππος Ρέτσιος: πιάνο, κοντραμπάσο / Απόστολος Μόσιος: ακουστική & κλασική κιθάρα /  Tuija Lappi Cialtrinos: βιολί / Μιχάλης Μπακάλης: τύμπανα, κρουστά / Νίκος Σαμαράς: τρομπέτα. / Dyar Jatal:

κρουστά. Στο τραγούδι «Φοιτητής» έπαιξαν επίσης: Δημήτρης Νάσσιος: κλασική κιθάρα, banjo / Απόστολος Μόσιος: μπάσο, κρουστά / Λεωνίδας Μπαλάφας: κρουστά.

Ενορχήστρωση: Κώστας Γεδίκης.

Παραγωγή: Νικόλας Γιαλτρινός, Nobel Street Records.

 

Επιμέλεια παραγωγής: Απόστολος Μόσιος.

Ηχογραφήσεις – mastering: Nobel Street Studios – Γκέτεμποργκ

Ηχολήπτες: György Barocsai, Viktor Ericksson.

Mastering: Arnold Lindberg.

Συμπληρωματικές ηχογραφήσεις και μίξεις: Best of Studio – Αθήνα

Ηχολήπτης: Απόστολος Μόσιος

Πίνακας εξωφύλλου: Αστέρης Γκέκας

Σχεδιασμός: Βάσω Γεδίκη

To album «Νότες Ψυχής» είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

 

«Μάγκας ήσουν για τους άλλους» – Ασπασία Στρατηγού

https://youtu.be/IvAtj17ikKM?si=o5ST3IjuXMa1HKxT

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ