Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
24.8 C
Thessaloniki
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img

Η Καλαμαριά φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ εφήβων-νεανίδων

Tο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων 2024 της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ) θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμαριά και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της πόλης (ΔΑΚ Καλαμαριάς).

Η κορυφαία διοργάνωση για αθλητές και αθλήτριες έως 19 ετών θα γίνει από το Σάββατο του Λαζάρου 27 έως τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου στο ΔΑΚ, το οποίο παραχώρησε στην Ένωση ο Δήμος Καλαμαριάς, για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Στο πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος 23 ομάδες, εκ των οποίων 14 στους εφήβους και 9 στις νεάνιδες, ενώ συνολικά 80 αθλήτριες και αθλητές έχουν δηλώσει συμμετοχή για τα ατομικά αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του μικτού. Προέρχονται από 26 σωματεία όλης της χώρας.

Στους αγώνες συμμετέχουν αθλητές σωματείων της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Αθήνας, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, της Καστοριάς, της Καβάλας, της Φλώρινας, της Ορεστιάδας, των Χανίων και του Ρεθύμνου.

«Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Εφήβων-Νεανίδων στο ΔΑΚ Καλαμαριάς. Το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Καλαμαριάς είναι ένα γήπεδο-στολίδι για την πόλη μας και στόχος μας είναι να είναι πάντα γεμάτο με σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, ώστε να αξιοποιείται σύμφωνα με τον προορισμό του και προς εξυπηρέτηση της προαγωγής όσο το δυνατόν περισσότερων αθλημάτων. Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να στέκει αρωγός των αθλητικών σωματείων και των αθλητικών ενώσεων και ομοσπονδιών για την διάδοση του αθλητισμού και ιδιαίτερα αθλημάτων όπως η επιτραπέζια αντισφαίριση, που δεν λαμβάνει ούτε την προβολή, αλλά ούτε και την οικονομική υποστήριξη που λαμβάνουν άλλα αθλήματα.

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην διοργανώτρια Τοπική Επιτροπή Β. Ελλάδος και να καλέσουμε τους Καλαμαριώτες και όλους τους Θεσσαλονικείς να έρθουν να παρακολουθήσουν και να στηρίξουν και αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός», επισημαίνει η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Χρηστίνα Φοροπούλου.

Ο Δήμος Καλαμαριάς στηρίζει τον αθλητισμό και το αποδεικνύει έμπρακτα, φιλοξενώντας στις εγκαταστάσεις του αλλά και στην πόλη σημαντικές διοργανώσεις διαφόρων πρωταθλημάτων, ενώ η δημοτική αρχή και η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, σχεδιάζουν και προγραμματίζουν τη διοργάνωση και άλλων μεγάλων συναντήσεων αθλητισμού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ