Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
22.4 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_img

Η παράσταση «Πόντος-Αρμενία: Ματωμένη Γη» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

H παράσταση «Πόντος-Αρμενία: Ματωμένη Γη» που αποτελεί ωδή στα χώματα του Πόντου και της Αρμενίας θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στις 20:30, στην αίθουσα «Φίλων Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μια εξαιρετική παράσταση–συναυλία ιστορικής μνήμης, με πρωταγωνιστές τον λόγο, τους ήχους της μουσικής, τις φωνές των τραγουδιστών και τα βήματα των χορευτών, μας αφηγείται την αλήθεια, για την ματωμένη γη του Πόντου και της Αρμενίας. Μια ξεχωριστή παράσταση – αφιέρωμα  μνήμης στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου & στα 109  χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Η ηθοποιός Μελίνα Μποτέλη με τη φωνή της, ακουμπά στην Άγια Γη και φέρνει συνομιλίες αιώνων, απομεινάρια όρκων, παλιούς λησμονημένους, πόνους άθαφτους και είναι σα να μιλά με το νεκρό τους σώμα. Οι ερμηνευτές HaigYazdjian, Σοφία Παπάζογλου, Μπάμπης Ιορδανίδης και Δέσποινα Φιλίππου(πλαισιωμένοι από μια πλειάδα καταξιωμένων μουσικών) με τα τραγούδια τους, μας ταξιδεύουν στην αλησμόνητη γωνιά της Ανατολής, εκεί που η κάθε πέτρα ήταν ζυμωμένη με την καρδιά των ανθρώπων.

Διακόσιοι (200) χορευτές με τα βήματά τους χορεύουν τον Πόντο σ’ ένα αντάμωμα συντρόφων. Αποκορύφωμα ο Χορός των Μαχαιριών και ο Χορός Σέρα. Είκοσι νταούλια επί σκηνής δίνουν το ηχητικό παράγγελμα και με το ρυθμό τους, η καρδιά μας χτυπά ατενίζοντας την Ανατολή, ενώ το δεκαπενταμελές μουσικό σύνολο παιδιών με λύρες και κρουστά, με μουσικές και χρώματα μνήμης, μας δίνει, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την τελική δικαίωση και την αποκατάσταση της αλήθειας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 Σκηνοθεσία – Επιμέλεια κειμένων: Χριστίνα Σαχινίδου – Τσαρτσίδου
Αφήγηση: Μελίνα Μποτέλη

Τραγουδούν:
HaigYazdjian

Σοφία Παπάζογλου

Μπάμπης Ιορδανίδης και η

Δέσποινα Φιλίππου

 Συμμετέχουν 200 χορευτές και 45 μουσικοί

Τιμές εισιτηρίων

25€, 15€, 10€ (μειωμένο)

 

τηλ.  2310895938-9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ