Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
25.4 C
Thessaloniki
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών άνοιξε η Παιδική και Εφηβική Γωνιά της 20ής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με την πιο ελπιδοφόρα συμμετοχή, τις παιδικές και εφηβικές φωνές χιλιάδων μαθητών και την αθρόα προσέλευση σχολείων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, άνοιξε τις πύλες της η 20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, το πρωί της Πέμπτης 16 Μαΐου.

Το ραντεβού ήταν στο περίπτερο 12, στις 9.00 το πρωί, στην Παιδική Γωνιά – Γωνιά εφήβων – Γωνιά Εκπαιδευτικών, στην πιο πολύβουη και ζωντανή Γωνιά της διοργάνωσης, όπου οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους, συμμετείχαν και σε πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Στις οργανωμένες επισκέψεις που θα συνεχιστούν και αύριο το πρωί, Παρασκευή 17 Μαϊου, συμμετέχουν 60 σχολεία και πάνω από 2.500 μαθητές.

Επιπλέον, οι μικροί και μεγαλύτεροι φίλοι του βιβλίου με φίλους και γονείς τα απογεύματα της Πέμπτης και της Παρασκευής, καθώς και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς, εικονογράφους και εμψυχωτές, θεατρικά, μουσικά και εικαστικά δρώμενα, εργαστήρια κ.ά. που θα οργανώσουν εκδοτικοί οίκοι και πολιτιστικοί φορείς.

Με τις εκδηλώσεις και τις ξεναγήσεις σε χώρους, όπου κυριαρχεί το βιβλίο, η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης συμβάλλει στην τόνωση της φιλαναγνωσίας φέρνοντας σε επαφή χιλιάδες μαθητές με το βιβλίο αλλά και τους δημιουργούς του.

Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στο συνημμένο Δελτίο Τύπου. Συνημμένο θα βρείτε και το Πρόγραμμα της Παιδικής και Εφηβικής Γωνιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ