Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
23.8 C
Thessaloniki
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img

Συνάντηση του Πρύτανη του ΑΠΘ με την Πρόξενο της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη

Με την Πρόξενο της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη, κα Erida Dobrushi, συναντήθηκε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, στην Πρυτανεία. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διά Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθηγητής Γεώργιος Τζέτζης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των ακαδημαϊκών δεσμών με τα πανεπιστήμια της Αλβανίας, καθώς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο διατηρεί ενεργές Συμφωνίες και Μνημόνια Επιστημονικής Συνεργασίας, με τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αλβανίας και συγκεκριμένα με τα «”Fan Noli” University of Korca», «Agricultural University of Tirana», «Polytechnic University of Tirana» και «University of Tirana».

Οι επιστημονικές συνεργασίες προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τις ανταλλαγές μελών ΔΕΠ και προπτυχιακών/μεταπτυχιακών φοιτητών, την από κοινού εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων κ.ά. Επιπλέον, με το Πανεπιστήμιο «”Fan Noli” University of Korca» έχουν πραγματοποιηθεί δύο Θερινά Σχολεία τα τελευταία δύο χρόνια.

Επιπρόσθετα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο συνεργάζεται με πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αλβανίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ International Credit Mobility, από το έτος 2015. Στο πλαίσιο του προγράμματος, έχουν υπογραφεί συμφωνίες με 8 πανεπιστημιακά ιδρύματα και είναι σε ισχύ μέχρι σήμερα.

φωτογραφία: Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διά Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθηγητής Γεώργιος Τζέτζης, η Πρόξενος της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη, κα Erida Dobrushi, και ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ