Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
30.2 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
spot_img

Οι Manitarock εμφανίζονται στο Rover Bar

Οι Manitarock εμφανίζονται στο Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Θεσσαλονίκη, τηλ. 231 054 4304), την Παρασκευή 7 Ιουνίου, ώρα 22.00′. 
Όπως περιγράφουν οι διοργανωτές:

“Και για το τέλος σας αφήσαμε το καλύτερο, δηλαδή το κερασάκι στη τούρτα. Κλείνουμε αυτή τη τόσο όμορφη συναυλιακή μας σεζόν μ’ ένα μοναδικο live που εσείς μας ζητήσατε εδώ και καιρό. Τη Παρασκευή 7 ιουνιου έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τους μοναδικούς και ξεχωριστούς MANITAROCK, το συγκρότημα που ξερει όσο κανένα άλλο να τιμα και να συνδεει με το παιξιμο του και τα τραγουδια του την ελληνικη παραδοση και το παγκοσμιο rock. Το όνομα (μανιτάρι + ροκ) υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σχέση των μελών του συγκροτήματος με τα μανιτάρια και το ροκ ύφος μιας μπάντας που προέκυψε αυθόρμητα, γύρω από τη μεταμεσονύχτια φωτιά των υπαίθριων πανελλήνιων γιορτών μανιταριού.

Οι Manitarock γεννήθηκαν και ζουν στα Γρεβενά, την «πόλη των μανιταριών». Το πέρασμα των μελών του συγκροτήματος από ροκ, ρεμπέτικα, «έντεχνα», παραδοσιακά συγκροτήματα και βυζαντινές χορωδίες, υποδηλώνει την ευρύτητα ενός μουσικού φάσματος, που συνθέτει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το συγκερασμένο με το ασυγκέραστο και μετέχει στον διάλογο του ελληνικού με το δυτικό και το οικουμενικό. Το αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου αποτυπώνεται ως υπέρβαση, τόσο στις συνθέσεις του Γιώργου όσο και στις διασκευές παραδοσιακών (από Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, Σμύρνη, Πόντο, Αιγαίο και Grecia Salentina), ρεμπέτικων, λαϊκών και σύγχρονων ελληνικών τραγουδιών, που συνδυάζοντας την ξεχωριστή ερμηνεία της Δέσποινας και το ροκ ύφος της ενορχήστρωσης, οδηγούν στο πάντρεμα με κλασικές ροκ συνθέσεις, στη βάση της πανάρχαιας πεντατονικής κλίμακας.

Οι χαρακτηριστικές διφωνίες της Δέσποινας (Κλεισιάρη) και του Γιώργου (Κωνσταντινίδη) και το «πειραγμένο», με ιδιαίτερο κούρδισμα και μόρια μπουζούκι, που μετεωρίζεται ανάμεσα στο ύφος του λαούτου, του ταμπουρά και της κιθάρας, υποστηρίζονται ρυθμικά από τα τύμπανα του Δημοσθένη (Κωνσταντινίδη) και το μπάσο του Γιώργου (Δούμα), χρωματίζονται μελωδικά από το γρεβενιώτικο μουσικό ιδίωμα, με τις δοξαριές του Θωμά (Τσιοτίκα) και επικαιροποιούνται ενορχηστρωτικά με την ηλεκτρικη κιθαρα του Σακη Ντοβόλη, επαναφέροντας στο προσκήνιο αρχέγονες μελωδίες και ρυθμούς, που έχουν εγγραφεί στη συλλογική μας μνήμη”.

Η τιμή των εισιτηρίων ξεκινάει από 8€

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ