Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
34.3 C
Thessaloniki
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

2nd KIDOT – Festival Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Το KIDOT (Kids of Tomorrow) Festival έρχεται για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, μεταμορφώνοντας το Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο σε έναν χώρο γιορτής, ελεύθερης έκφρασης και δημιουργικού παιχνιδιού!

Το θετικό βίωμα και η θερμή ανταπόκριση των επισκεπτών του 1st KIDOT Festival, καθώς και τα πολυάριθμα αιτήματα να δοθεί συνέχεια στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, ώθησαν την ομάδα του KIDOT στην δεύτερη αυτή διοργάνωση, η οποία μεγαλώνει και αλλάζει, εμπλουτίζοντας τις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες του διημέρου, εισάγοντας νέες κατηγορίες και events και φιλοξενώντας ακόμη περισσότερες δράσεις συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών ολόκληρης της οικογένειας.

Τι είναι όμως το KIDOT Festival;

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: Πρόκειται για ένα διήμερο πολυθεματικό εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό φεστιβάλ με επίκεντρο το παιδί και τον έφηβο, που στηρίζει τις δράσεις του στο παιδαγωγικό παιχνίδι και τη βιωματική μάθηση.

Από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, δραστηριότητες παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, θεατρικές παραστάσεις και μουσικά δρώμενα, all day events, ανοιχτές συζητήσεις και ομιλίες, food corner και ένα market με προϊόντα και υπηρεσίες αποκλειστικά για τους μικρούς μας φίλους και τις οικογένειές τους, προσκαλούν επισκέπτες όλων των ηλικιών να ανακαλύψουν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, να αναπτύξουν καινούργιες δεξιότητες, να γνωρίσουν τους φορείς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη και να δοκιμάσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.

Στόχος του KIDOT Festival είναι να δημιουργήσει  ένα “δίκτυο” επικοινωνίας και δικτύωσης μεταξύ των επαγγελματιών και του κοινού, ενώ παράλληλα να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φεστιβάλ, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και τα “θέλω” των σημερινών παιδιών, καθώς και στην ανάγκη για παιχνίδι, ψυχαγωγία και αλληλεπίδραση.

Σκοπός μας ένα ακόμη δημιουργικό διήμερο, μια αφορμή να θυμηθούμε το παιδί, που όλοι μας υπήρξαμε, και να παραδώσουμε τη σκυτάλη στα παιδιά του αύριο.

Δράσεις του 2nd  KIDOT Festival

KIDOT Market Προϊόντων και Υπηρεσιών

KIDOT Workshops

KIDOT Talks

Side Events

All Day Events

Food Corner

Lounge & Play Areas

Σε ποιους απευθύνεται;

Το 2nd KIDOT Festival απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους αλλά και ολόκληρη την οικογένεια, προσφέροντας δραστηριότητες και εκδηλώσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες!

Πιο συγκεκριμένα, τα βιωματικά KIDOT Workshops απευθύνονται, τόσο σε παιδιά και εφήβους (βρεφική ηλικία έως 15 ετών), όσο και σε ενήλικες, φιλοξενώντας δραστηριότητες γονέα-παιδιού, καθώς και σεμινάρια αποκλειστικά για ενήλικες. Τα Side και All Day Events προσκαλούν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών να διασκεδάσουν, απολαμβάνοντας οpen air συμμετοχικές παραστάσεις, χορευτικά shows και μουσικά θεάματα!

Παράλληλα, τα KIDOT Talks και το KIDOT Market Υπηρεσιών και Προϊόντων απευθύνονται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες καθώς και σε φοιτητές συναφών σχολών, αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται και επιθυμούν να ενημερωθούν για σύγχρονα θέματα γύρω από το παιδί και τον έφηβο, ενώ το Food & Drinks Corner  και οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι των Lounge και των KIDS Play Areas προσφέρουν γευστικά διαλείμματα και στιγμές χαλάρωσης σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, ολοκληρώνοντας τη φεστιβαλική αυτή γιορτή.

Γιατί KIDOT όπως γιορτή!
KIDOT όπως παιδί!
Ένα παιδί με πελώριο χαμόγελο και τα μάτια στραμμένα στο αύριο!

 

Follow us!

Facebook          @kidotfestival

Instagram         @kidot_festival

Youtube             @KIDOT Festival

Official website www.kidotfestival.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ