Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
27 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
spot_img

35 χρόνια Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης – Εκδήλωση στο «Οικόπολις»

Τα 35 χρόνια της γιορτάζει η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, ώρα 19.30′, στον κοινωνικό χώρο «Οικόπολις», με μια επετειακή εκδήλωση που θα εστιάσει στην πρώτη καθοριστική δεκαετία της Κίνησης. Ντοκουμέντα, βίντεο, φωτογραφίες, αφίσες, μαρτυρίες των πρωταγωνιστών θα συνθέσουν το παζλ των χρόνων εκείνων.

“Η Οικολογική Κίνηση ξεκίνησε το 1982 και σφράγισε την κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης, με αγώνες, παρεμβάσεις και νίκες για το Σέιχ Σου, την οικοπεδοποίηση του Χορτιάτη, το κυκλοφοριακό, το ποδήλατο, τα δάση της Χαλκιδικής, τους βιομηχανικούς κινδύνους, τη ρύπανση, τους ελεύθερους χώρους, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας κ.α. αλλά και με μάχες για τα δικαιώματα των πολιτών, τη διαφορετικότητα, την ειρήνη, τη μη βίαιη δράση, την κοινωνική -αλληλέγγυα οικονομία, τη διαφάνεια, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό κ.α. Και έχει να επιδείξει μια σειρά από επιτυχίες, σε νομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Μέσα στα 35 αυτά χρόνια πραγματοποίησε εκατοντάδες δράσεις, εκδηλώσεις, επιμορφώσεις αλλά και δομές σε ζητήματα κοινωνικά και περιβαλλοντικά, έδωσε μάχες ενάντια στα συμφέροντα και τις προκαταλήψεις, για να σώσει ό,τι άξιζε να σωθεί αλλά και για να εμπνεύσει τους πολίτες σε αυτενέργεια.

Από το 2011 και μετά έχει δημιουργήσει το Greenwave Festival, τo καθιερωμένο οικολογικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, τον Κοινωνικό χώρο «Οικόπολις» (Πτολεμαίων 29Α) και το Κέντρο ημέρας για τους πρόσφυγες «Αλκυόνη» (Ορφανίδου 5)”, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Κίνησης.

Πτολεμαίων 29A, 54630 Θεσσαλονίκη, Tηλ. 2310 222503, Fax: 2310 222503

website: www.ecology-salonika.org, e-mail: info@ecology-salonika.org

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ