Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
31 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

36.000 μαθητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας ταξίδεψαν μουσικά στην Ευρώπη με την Κ.Ο.Θ.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε χθες ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι σε χώρες της Ευρώπης παρέα με περισσότερους από 36.000 μαθητές α/θμιας εκπαίδευσης, 724 συνολικά σχολείων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που συνδέθηκαν διαδικτυακά ζωντανά με την Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με την Κ.Ο.Θ.’, Στην αίθουσα υπήρχαν μαθητές από σχολεία της πόλης μας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συνδέθηκαν σχολεία και από το εξωτερικό, από χώρες όπως η Λιθουανία, η Τουρκία, η Ισλανδία, η Πολωνία και άλλες, μέσω του e-Twinning.

Το νέο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κ.Ο.Θ. ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους σε διάφορες χώρες της ευρωπαϊκής οικογένειας, μέσα από υπέροχες, χαρακτηριστικές μελωδίες και αποσπάσματα έργων σπουδαίων Ευρωπαίων συνθετών. Μία πανδαισία μελωδιών που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με κάποια από τα πιο αγαπημένα συμφωνικά έργα του ευρωπαϊκού ρεπερτορίου και τον μουσικό πολιτισμό ολόκληρης της Ευρώπης.

Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης, ενώ στην έρευνα, το κείμενο και την παρουσίαση του προγράμματος είναι η Μαριάνα Μποζαπαλίδου.

Οι συναυλίες για σχολεία της Θεσσαλονίκης συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 17/2 με δύο πρωινές παραστάσεις, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται το Σάββατο, 18/2, ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., με μία συναυλία για όλη την οικογένεια.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιείται συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παραρτήματος Θεσσαλονίκης, για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία.

Τα είδη που συλλέγονται είναι τα εξής:

Τρόφιμα μακράς διάρκειας: αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος (για παιδιά), κονσέρβες (παντός τύπου), δημητριακά, παξιμάδια

Λοιπά είδη (μη μεταχειρισμένα): υπνόσακοι, κουβέρτες, είδη ατομικής υγιεινής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ