Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
37.3 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
spot_img

3η χρονιά ο Λαϊκός Δρόμος “Παναγιώτης Αφαλής” στο δήμο Νεάπολης – Συκεών

Επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά ο Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής» στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια προσπάθεια του δήμου Νεάπολης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (Κ.Ε.Υ.Ν.Σ). για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και της δια βίου άσκησης και την προώθηση της ιδέας του αθλητισμού ως τρόπου ζωής, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ) και των τοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Ο φετινός, 3ος Λαϊκός Δρόμος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» διοργανώνεται την Κυριακή 20 Μαΐου  και περιλαμβάνει δυο διαδρομές των 5.000μ. και των 1.000μ. με αφετηρίες τη Νεάπολη και τις Συκιές, και κοινό τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» (Συκιές).

Ο αθλητικός αυτός θεσμός είναι αφιερωμένος στον πρώην δήμαρχο Συκεών Παναγιώτη Αφαλή (1916-2015) που συνέδεσε το όνομά του με τις Συκιές, αφού διετέλεσε δήμαρχος επί σειρά ετών, και συγκεκριμένα από το 1964 έως το 1967, μια θητεία που διακόπηκε εξαιτίας του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, και από το 1975 έως το 1988. Προς τιμήν του, μάλιστα, ο δήμος αποφάσισε τη μετονομασία του πάρκου Ελπίδος σε πάρκο «Παναγιώτης Αφαλής».

Οι διαδρομές

Ο δρόμος των 5.000 μέτρων με ώρα εκκίνησης τις 10.00 το πρωί θα έχει ως αφετηρία την περιοχή Στρεμπενιώτη (τέρμα Ελ. Βενιζέλου, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης), και ο τερματισμός του θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να αγγίζει τις  2,5 ώρες.

Για να συμμετάσχει ένας δρομέας στα 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.

Η διαδρομή είναι η εξής: Ελ. Βενιζέλου – Κασταμονής- Μητροπόλεως – Γληνού – Οδ. Ελύτη – Μ. Τριανταφυλλίδη – Ελ. Βενιζέλου – Ανδ. Παπανδρέου – Κύπρου – Ρ. Φερραίου – Επταπυργίου – Οδ. Φωκά – Ζαχ. Γουναρίδη – Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

Στο λαϊκό δρόμο των 5.000μ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στα 2.500μ. (περιοχή Κύπρου με Ρ. Φεραίου), ενώ στον τερματισμό θα διατίθεται νερό, χυμός και φρούτο. Αποδυτήρια θα υπάρχουν στην αφετηρία (γήπεδο Νεάπολης) και στον τερματισμό (Γυμναστήριο Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών), ενώ η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων που θα συμμετάσχουν στα 5.000μ. θα γίνει στην αφετηρία και η παράδοση τους στον τερματισμό.

Ο δρόμος των 1.000 μέτρων με ώρα εκκίνησης τις 10.30 το πρωί θα έχει ως αφετηρία το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ 1), ενώ και αυτός ο τερματισμός θα γίνει επίσης στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να είναι η μία ώρα.

Για τον δρόμο των 1.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία γονέα ή δασκάλου.

Η διαδρομή είναι η εξής: Μιχαήλ Καραολή – Ελ. Βενιζέλου – Δημ. Ανδρέου- Ρ. Φεραίου – Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους οδηγούς για τους δρόμους που θα κλείσουν την Κυριακή 20 Μαΐου στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών, λόγω του 3ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου “Παναγιώτης Αφαλής”, εξέδωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή (20-05-2018) ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών διοργανώνει αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και 1 χιλιομέτρου με την επωνυμία ¨3ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ»¨, κατά τη διάρκεια του οποίου θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Για τον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων: Από ώρα 08:00 δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση όλων των οχημάτων και από ώρα 09:00 η κυκλοφορία και στάση αυτών, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, στις παρακάτω οδούς του Δήμου Νεάπολης – Συκεών:

-στην οδό Βενιζέλου από τη συμβολή της με την οδό Παπανδρέου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως,

-στην οδό Κασταμονής από τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως,

-στην οδό Μητροπόλεως από τη συμβολή της με την οδό Κασταμονής μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γληνού,

-στην οδό Μητροπολίτου Καραβαγγέλη από τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως,

-στην οδό Δημητρίου Γληνού από τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως μέχρι τη συμβολή της με την οδό Οδυσσέα Ελύτη,

-στην οδό Οδυσσέα Ελύτη από τη συμβολή της με την οδό Διγενή μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μανόλη Τριανταφυλλίδη,

-στην οδό Μανόλη Τριανταφυλλίδη από τη συμβολή της με την οδό Οδυσσέα Ελύτη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου,

-στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου από τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Κύπρου,

-στην οδό Κύπρου από τη συμβολή της με την οδό Παπανδρέου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου,

-στην οδό Ρήγα Φεραίου (ρεύμα πορείας προς την οδό Επταπυργίου) από τη συμβολή της με την οδό Κύπρου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Επταπυργίου,

-στην οδό Επταπυργίου (ρεύμα πορείας προς τα ανατολικά) από τη συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Οδυσσέως & Αποστόλου Φωκά,

-στην οδό Οδυσσέως & Αποστόλου Φωκά από τη συμβολή της με την οδό Επταπυργίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ζαχαρία Γουναρίδη,

-στην οδό Ζαχαρία Γουναρίδη από τη συμβολή της με την οδό Οδυσσέως & Αποστόλου Φωκά μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καρόλου Κουν,

-στην οδό Καρόλου Κουν από τη συμβολή της με την οδό Ζαχαρία Γουναρίδη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου.

Για τον αγώνα δρόμου του 1 χιλιομέτρου: Από ώρα 08:00 δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση όλων των οχημάτων και από ώρα 09:30 η κυκλοφορία και στάση αυτών, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων στις παρακάτω οδούς του Δήμου Νεάπολης – Συκεών:

– στην οδό Νικολάου Παρασκευά από τη συμβολή της με την οδό Παπαναστασίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ιωάννου Μιχαήλ,

– στην οδό Ιωάννου Μιχαήλ από τη συμβολή της με την οδό Παρασκευά μέχρι τη συμβολή της με την οδό Σαράφη,

– στην οδό Μιχαήλ Καραολή από τη συμβολή της με την οδό Ιωάννου Μιχαήλ μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου,

– στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου από τη συμβολή της με την οδό Μεσολογγίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δημητρίου Ανδρέου,

– στην οδό Δημητρίου Ανδρέου από τη συμβολή της με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου,

– στην οδό Ρήγα Φεραίου (ρεύμα πορείας προς την οδό Επταπυργίου) από τη συμβολή της με την οδό Δημητρίου Ανδρέου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καρόλου Κούν  και

– στην οδό Καρόλου Κούν από τη συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καλπακίου.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από το δρομολόγιο κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν την διαδρομή και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ