Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
31.9 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
spot_img

Έργο για ΑμεΑ στα σχολεία της Καλαμαριάς

Τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών ΑΜΕΑ στους χώρους των σχολικών μονάδων πετυχαίνει ο Δήμος Καλαμαριάς, υπογράφοντας  σχετικό έργο με τον ανάδοχο.

Συγκεκριμένα πρόκειται να κατασκευαστούν WC για ΑΜΕΑ και να δημιουργηθούν στις εισόδους είκοσι σχολικών μονάδων, ράμπες, όπου δεν υπάρχουν, ή να τροποποιηθούν οι υφιστάμενες, σύμφωνα με τις σημερινές προδιαγραφές και τους κανονισμούς.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρεμβάσεις, εκτός από προσβασιμότητα, σε αρκετές περιπτώσεις, προσδίδουν και αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση, εφόσον αναδιοργανώνεται ο χώρος και οι είσοδοι.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δέκα έξι μήνες και η χρηματοδότησή του γίνεται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ (50.220,00€) και ΣΑΤΑ ΣχολικώνΚτιρίων, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό(384.850,96 €).

«Στόχος μας είναι κανένα παιδί να μη στερηθεί το αγαθό της παιδείας, αλλά και να μπορεί να ζήσει αυτόνομα και χωρίς περιορισμούς», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

«Βαδίζουμε έμπρακτα στη προσπάθεια μας να κάνουμε τα σχολεία μας πιο ανθρώπινα, πιο όμορφα και προσβάσιμα», επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ