Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
37.3 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
spot_img

Έκθεση φωτογραφίας “#My_Markopoulo” από την ομάδα Greek Instagramers Events

Η ομάδα Greek Instagramers Events σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “#My_Markopoulo”. Η έκθεση αποτελεί μια φωτογραφική περιήγηση στα τοπία, τα χρώματα και τις μοναδικές εικόνες που συνθέτουν την περιοχή του Μαρκόπουλου. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 20 Μαΐου 2022, ώρα 17.30′, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρκοπούλου (Γεωρ. Παπαβασιλείου 31, Μαρκόπουλο), ενώ η έκθεση θα είναι ανοιχτά για το κοινό: 20,21,22 Μαΐου 2022, με ώρες λειτουργίας: 17:30 – 21:00 και είσοδο ελεύθερη.

 

Στην έκθεση συμμετέχουν οι 25 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην δημιουργική δράση που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου σε συνεργασία με την ομάδα GreekInstagramersEvents. Οι μαθητές φωτογράφισαν θέματα από το Μαρκόπουλο & το Πόρτο Ράφτη και αποτύπωσαν τον τόπο τους μέσα από την δική τους δημιουργική ματιά.

 

Στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας ήταν οι μαθητές να συνεργαστούν, να γνωριστούν και να δουλέψουν είτε μόνοι τους είτε σε ομάδες, έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνδετικοί κρίκοι μεταξύ τους μέσα από την ενασχόληση με την τέχνη της φωτογραφίας.Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας έκθεσης που παρουσιάζει στο κοινό την περιοχή του Μαρκοπούλου, μέσα από όμορφες προσεγγίσεις και ιδιαίτερες, νεανικές ματιές.

 

Ο Γιώργος Βέργαδος, ιδρυτικό μέλος Greek Instagramers Events δήλωσε: «Η ομάδα μας, στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που δίνουν κίνητρο για δημιουργική ενασχόληση και ευχάριστη αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου, δημιουργούν ευκαιρίες εθελοντισμού, συμβάλλουν στην εξέλιξη γνώσεων γύρω από την τέχνη της φωτογραφίας. Με μεγάλη μας χαρά ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλουνα προσφέρουμε τις γνώσεις και τις υπηρεσίες μας για αυτό τον όμορφο σκοπό. Ανυπομονούμε να δούμε την ανταπόκριση του κοινού στα εγκαίνια και κυρίως τον ενθουσιασμό και την χαρά της δημιουργίας να λάμπει στα μάτια των νεαρών, ανερχόμενων ταλέντων που συμμετείχαν.»

 

Η Έλλη Αγιαννίδη, ιδρυτικό μέλος Greek Instagramers Events δήλωσε:«Η ομάδα μας έχει διοργανώσει με επιτυχία δεκάδες ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, με τη συμμετοχή φωτογράφων κάθε επιπέδου, ερασιτεχνών ή επαγγελματιών. Είναι η πρώτη φορά που μας προτάθηκε να συνδιοργανώσουμε και να επιμεληθούμε μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας μαθητών Γυμνασίου.Το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι έχουμε να κάνουμε με παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην τέχνη της φωτογραφίας, μας εξέπληξε ευχάριστα!Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μικρούς ταλαντούχους φωτογράφους που συμμετείχαν και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου για την πρωτοβουλία να διοργανώσει μια τόσο όμορφη και δημιουργική δράση για τους μαθητές. Ευχόμαστε να βλέπουμε πιο συχνά τέτοιες δράσειςπου δίνουν την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να βιώσουν καλλιτεχνικές εμπειρίες και μέσα από την τέχνη να καλλιεργήσουν την ψυχή και το πνεύμα τους.»

 

Ο Χαράλαμπος Κωτακίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου δήλωσε: «Τι πιο όμορφο από το να βλέπεις την ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών, την αμέριστη και ανιδιοτελή βοήθεια ανθρώπων όπως η ομάδα Greek Instagramers Events (Γιώργος Βέργαδος&Έλλη Αγιαννίδη), την έμπρακτη υποστήριξη των ανθρώπων του Δήμου Μαρκοπούλου σε όλη αυτή την προσπάθεια (Αντιδήμαρχος Παιδείας κυρία Βαμποράκη Μένη & Υπεύθυνη Πολιτιστικού Κέντρου κυρία Ευδοκία Μεθενίτη). Η επιβράβευση όλων μας θα είναι η ενεργοποίηση των παιδιών μας με την συμμετοχή τους μέσω τέτοιων εκδηλώσεων, ώστε να νιώσουν ότι το σχολείο είναι ένας χώρος δημιουργίας, ανάπτυξης και προσωπικής εξέλιξης. Στόχος μας να συνεχίσει ο Σύλλογος μας να δημιουργεί ευκαιρίες για την προσωπική ανάπτυξη και ανάδειξη των ταλέντων των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου με την συνεργασία καθηγητών και μαθητών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση και την δημιουργία αυτής της τόσο πολύ όμορφης εκδήλωσης.»

 

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη:

HOUSE CONTROL, Ολοκληρωμένες Λύσεις Διαχείρισης Κτιρίων, www.housecontrol.gr

ΚΑΒΕΙΡΟΣ ΑΕ, Χονδρεμπόριο Ποτών, Αναψυκτικών, Ζαχαρωδών, Χαρτικών, www.kabeiros.gr

 

Οι Greek Instagramers Events”, ιδρύθηκαν το 2013 με αφετηρία το κοινωνικό δίκτυο Instagram. Σήμερα αποτελούν την μεγαλύτερη ανοιχτή φωτογραφική κοινότητα με χιλιάδες ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους από όλη την Ελλάδα. Η ομάδα διανύει μια επιτυχημένη διαδρομή στον χώρο της φωτογραφίας, γεμάτη πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις και φωτογραφικές εμπειρίες για τους φίλους της φωτογραφίας και συνεργασίες με Δήμους, Πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς διοργάνωσης Διεθνών Εκθέσεων. Το 2019 έλαβε Χάλκινο Βραβείο στα Tourism Awards (Project #My_Andros, κατηγορία Content Marketing Strategy), ως αποτέλεσμα των φωτογραφικών της δράσεων που αναδεικνύουν διεθνώς Ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα Social Media. Όλες οι δράσεις της ομάδας είναι εθελοντικές και ανακοινώνονται ανοιχτά στο Instagram και στο Facebook με ελεύθερη συμμετοχή.

 

Ενημέρωση για όλες τις δράσεις της ομάδας Greek Instagramers Events:

Site: www.grevents.gr, Facebook: grevents.gr, Instagram: @gr_events, Twitter: @egrevents, Hashtag: #GR_Events

 

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για την στενή συνεργασία μεταξύ Σχολείου και οικογένειας. Είναι ένας δραστήριος σύλλογος με πληθώρα δράσεων που στοχεύουν στην ηθική και υλική ενίσχυση του έργου του Σχολείου για την αποδοτικότερη λειτουργία του, στην αρτιότερη μόρφωση των μαθητών και των νέων και την ηθική διάπλαση του χαρακτήρα τους. Οι δράσεις του Συλλόγου συμβάλλουν στην ενίσχυση του έργου των εκπαιδευτικών λειτουργών, υποβοηθούν την τακτική φοίτηση και μάθηση με την ανάπτυξη και καλλιέργεια της ευγενικής άμιλλας, της δημιουργικότητας, της γνώσης και της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών.

 

Ενημέρωση για τις δράσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου:

Site: sgk1gm.weebly.com, Facebook: sgk1gm

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ