Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
31 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ξεναγήσεις στις εκθέσεις του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού

Σειρά ξεναγήσεων από τους ίδιους τους συλλέκτες δωρεάν για το κοινό διοργανώνει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της νέας μας περιοδικής έκθεσης Η «πολυφωνική» παράδοση του 19ου αιώνα: Κοσμήματα και όπλα από τις συλλογές Άντυς Αντώτσιου και Αντώνη Σουλιώτη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΒΠ «Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου». Η επόμενη ξενάγηση, θα γίνει την Παρασκευή 15/7 και ώρα 11:00 από την κ. Άντυ Αντώντσιου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται χαρακτηριστικά κοσμήματα ανά γεωγραφική περιοχή (Μακεδονία, Θράκη, Εύβοια, Βοιωτία, Αττική, Αιγαίο, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κύπρος και Επτάνησα), αλλά και ως ομάδες κοσμημάτων που εικονογραφούν τις βασικές τεχνικές κατασκευής και διακόσμησης οι οποίες επεξηγούνται και μέσα από πληροφοριακά βίντεο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς. Εκτίθενται, επίσης, είδη οπλισμού που εικονογραφούν την ποικιλομορφία στον οπλισμό των πολεμιστών των Βαλκανίων και του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους.

Οι πολύγλωσσες ονομασίες των αντικειμένων, αλλά και οι τεχνικές κατασκευής και διακόσμησής τους εμπλουτίζουν τις γνώσεις μας για τις οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις της περιόδου, τις εισαγωγές αντικειμένων από την Κεντρική Ευρώπη και την Ανατολή και την πλούσια και ποικίλη ντόπια παραγωγή.

 

Συνεργαζόμενος φορέας:

 

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Λ. Στρατού 2, τηλ. 2313 306400

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΒΠ «Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου».

Διάρκεια έκθεσης: 15 Ιουνίου – 18 Σεπτεμβρίου 2022

Είσοδος ελεύθερη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ