Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
7.4 C
Thessaloniki
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
spot_img

6ης Ροδακοινογνωσία στον Κοπανό Ημαθίας

Εκδηλώσεις με επίκεντρο το ροδάκινο και το κρασί θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 2 έως 4 Αυγούστου στον Κοπανό Ημαθίας, στο πλαίσιο της «6ης Ροδακοινογνωσίας», που διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Κοπανού «Η Μίεζα».

Η αρχή θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής, 2 Αυγούστου με τα «Μπρατίμια» να ξεσηκώνουν τον κόσμο σε μια εκδήλωση με πολύ κέφι, χορό και τραγούδι. Το Σάββατο 3 Αυγούστου, την σκυτάλη παίρνει η μοναδική Πίτσα Παπαδοπούλου, η οποία έρχεται να ερμηνεύσει όλες τις μεγάλες επιτυχίες της, ενώ την Κυριακή 4 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί ένα εντυπωσιακό ποντιακό γλέντι, με πρωταγωνιστή τον Ματθαίο Τσαχουρίδη!

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εκλεκτής ποιότητας ροδάκινα της περιοχής αλλά και να ξεναγηθούν στο οινοποιείο «Κτήμα Κυρ Γιάννη» (Σάββατο 3 Αυγούστου), καθώς και στις αρχαιότητες της περιοχής.

Το μεσημέρι της Κυριακής 4 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα γαστρονομίας με εδέσματα με βάση το ροδάκινο και το σταφύλι, ενώ την ίδια μέρα θα ακολουθήσουν πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Επισημαίνεται ότι το διήμερο των εκδηλώσεων θα διανέμονται στους επισκέπτες ροδάκινα και κομποστάκια ροδάκινου. Επισημαίνεται ότι η «6η Ροδακοινογνωσία» συγχρηματοδοτείται από κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΣΠΑ 2014-2020).

πηγή: veriotis.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ