Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
31.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

6ο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης: Ναταλία Μιχαηλίδου · Ρεσιτάλ πιάνου

Μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες των τελευταίων δεκαετιών, η Ναταλία Μιχαηλίδου, παρουσιάζει αγαπημένα έργα του ρομαντικού ρεπερτορίου της, δίδοντας ρεσιτάλ πιάνου, στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.  Ανάμεσα σε άλλα έργα είναι η 3η Μπαλλάντα και η Βαρκαρόλλα του Chopin, οι ραψωδίες του Brahms και πρελούδια του Rachmaninoff.

Πρόγραμμα

  • F. Chopin Μπαλάντα αρ. 3, σε Λα ύφεση μείζονα, έργο 47
  • F. Liszt Au lac de Wallenstadt από τα χρόνια προσκυνήματος – Ελβετία, S. 160
  • F. Chopin Βαρκαρόλα σε Φα δίεση μείζονα, έργο 60
  • F. Liszt Funérailles από τα Harmonies poétiques et religieuses, S. 173
    διάλειμμα
  • J. Brahms Ραψωδίες, έργο 79
  • F. Mendelssohn Από τις Φαντασίες, έργο 16
  • S. Rachmaninoff Πρελούδιο σε Ρε μείζονα, έργο 23, αρ. 4

Βιογραφικό

Η Ναταλία Μιχαηλίδου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Άρχισε πιάνο με τη μητέρα της και σε ηλικία 5 ετών έδωσε το πρώτο της ρεσιτάλ. Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης σπούδασε στην Έcole Normale de Musique’ στο Παρίσι, απ’ όπου αποφοίτησε με το ανώτατο δίπλωμα και ιδιαίτερη διάκριση σε ηλικία 17 ετών, ενώ συνέχισε για Master στο ‘Washington University’. Βραβεύθηκε σε τρεις διεθνείς διαγωνισμούς.

Έχει δώσει συναυλίες σε πόλεις των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Άπω Ανατολής, της Σοβιετικής Ένωσης, συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ και συνεργάσθηκε με φημισμένους μαέστρους και σολίστ. Συνέπραξε ως σολίστ με τις ΚΟΑ, ΚΟΘ, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Καμεράτα, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Σολίστ της Πάτρας, Orchestre Colonne του Παρισιού, Συμφωνικές Κωνσταντινούπολης, Σεούλ, Μπουσάν, Ραδιοφωνίας της Μόσχας κ.α. Παρά την εξειδίκευση της στη Γαλλική μουσική, το ρεπερτόριο της είναι ευρύτατο. Πολλοί συνθέτες της έχουν αφιερώσει έργα, τα οποία έχει παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.

Έχει συνεργασθεί με την Ε. Καραΐνδρου και το Θ. Αγγελόπουλο. Έχει διδάξει σε masterclasses στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ συχνά είναι μέλος κριτικής επιτροπής διεθνών διαγωνισμών. Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών, στο Ωδείο Ν. Σκαλκώτας, στην Ecole Normale de Musique και στο μεταπτυχιακό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Από την Ένωση Κριτικών της απενεμήθη το βραβείο δίσκου.

Εισιτήρια

10 € – κανονικό

5 € – Με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά είναι σε ισχύ για: φοιτητές (εκτός ΕΑΠ), μαθητές, παιδιά, ανέργους, πολύτεκνους, σπουδαστές ωδείων, κατόχους Κάρτας Αλληλεγγύης, κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κατόχους Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας, ΑμεΑ, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), σε Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).

Ελεύθερη είσοδος με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας σε σπουδαστές και καθηγητές του ΔΩΘ, φοιτητές του τμήματος ΜΕΤ του ΠΑΜΑΚ, σπουδαστές του ΚΩΘ.

Προπώληση Εισιτηρίων
Ηλεκτρονικά στο www.thessalonikipianofestival.gr
Γκαλερί Αγγελόπουλου, Τσιμισκή 121, 2310 273298, Δε-Σα 10:00-14:00, Τρ-Πε-Πα 18:00-20:00
Καταστήματα Public

Πληροφορίες

τηλ 6948826908
mail info@thessalonikipianofestival.gr
web http://www.thessalonikipianofestival.gr/
fb www.facebook.com/thesspianofestival

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 – 20:30 έως 23:00

Χώρος:
Αμφιθέατρο Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ