Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
31 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

Νέο υπαίθριο γυμναστήριο στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς

Στη χρήση των πολιτών αποδίδει ο Δήμος Θεσσαλονίκης ακόμη ένα υπαίθριο γυμναστήριο. Εξοπλισμένο με όργανα ειδικών προδιαγραφών, κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους, το νέο ανοιχτό αθλητικό πάρκο διαμορφώθηκε στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

«Επενδύουμε στον τομέα του αθλητισμού», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κάνοντας λόγο για μια διαρκή προσπάθεια ανάκτησης και αναβάθμισης του δημόσιου χώρου ταυτόχρονα με την ένταξη της άθλησης στην καθημερινότητα κάθε πολίτη.

Το υπαίθριο γυμναστήριο έχει διαμορφωθεί πλάι στην παιδική χαρά της πλατείας Αρχαίας Αγοράς, η οποία πρόσφατα αναβαθμίστηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και εμπλουτίστηκε με παιχνίδια που είναι ασφαλή στη χρήση και από παιδιά με κινητικές δυσκολίες με βάση την αρχή της ίσης πρόσβασης για όλους.

Όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Νίκος Ζεϊμπέκης στα υπαίθρια γυμναστήρια που έχουν διαμορφωθεί προσφέρεται στους πολίτες η δυνατότητα της ατομικής άσκησης -ασφαλώς δωρεάν και χωρίς χρονικούς περιορισμούς- σε ελεύθερους δημόσιους χώρους.

Μέσα στις επόμενες ημέρες ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα διαμορφώσει ακόμη ένα υπαίθριο γυμναστήριο στο κέντρο της πόλης. Ανοιχτά αθλητικά πάρκα γειτονιάς διαμορφώθηκαν πέρυσι στο πάρκο της οδού Πολυδώρου δίπλα από τα τείχη, στη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, σε χώρο στην οδό Γαβριήλ Βασιλειάδη, στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, καθώς και στο πάρκο στο τέρμα της οδού Χαρ. Τρικούπη, στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας.

Υπαίθρια γυμναστήρια λειτουργούν στο πάρκο της ΧΑΝΘ, στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα, στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, στη νέα παραλία –στην αρχή της Μαρίας Κάλλας- και στο αθλητικό πάρκο Γαλαξία, στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Όργανα κατάλληλα για άσκηση σε εξωτερικούς χώρους έχουν επίσης τοποθετηθεί στον νέο πνεύμονα πρασίνου που δημιουργήθηκε στην έκταση των τριών στρεμμάτων στη συμβολή της Βούλγαρη με την Παπαναστασίου, πλάι στο άλσος της Νέας Ελβετίας, όπως και στο πάρκο αθλητικής φιλίας, στη συμβολή της Παπαναστασίου με την Κλεάνθους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ