Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
37.3 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ανάδειξη των Συμμαχικών Στρατιωτικών Μνημείων του Κιλκίς στο Βρετανικό Τουριστικό Οργανισμό “Planet Holidays”

Στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάδειξη του τουρισμού ιστορικής μνήμης, τα συμμαχικά στρατιωτικά μνημεία του Κιλκίς  που σχετίζονται με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο πρωταγωνιστούν σε ολοσέλιδη καταχώριση του βρετανικού τουριστικού οργανισμού “Planet Holidays”, με τίτλο “SALONICA FRONT WWI THESSALONIKI-KILKIS”.

Πρόκειται για  ολοσέλιδη καταχώριση σχετική με το Μέτωπο Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, άρτια τόσο σε φωτογραφικό υλικό όσο και σε γενικότερες πληροφορίες για την περιοχή, τους κατοίκους και τις δραστηριότητες τους, που εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια ανάδειξης των στρατιωτικών μνημείων και μουσείων της Κεντρικής Μακεδονίας που έχουν αναφορά στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η καταχώριση επισημαίνει την ιδιαίτερη πολεμική δράση που έλαβε χώρα στο νομό  Κιλκίς με τις πλέον αιματηρές μάχες, με αποκορύφωμα τις μάχες Σκρα και Δοϊράνης, ενώ γίνεται αναφορά σε όλα τα συμμαχικά στρατιωτικά μνημεία της περιοχής (Κρηστώνη, Πολυκάστρο, Δοϊράνη, Σκρα) και την ιστορία της.

Ο ίδιος τουριστικός οργανισμός παρουσιάζει το Μέτωπο της Θεσσαλονίκης (“SALONICA FRONT WORLD WAR I”) στη βρετανική εφημερίδα “Daily Mail” του Λονδίνου ως ένα από τα δέκα καλύτερα Memorial Tours στην Ευρώπη.

Την καμπάνια προβολής των συμμαχικών στρατιωτικών μνημείων του Κιλκίς υλοποιεί εδώ και τρία χρόνια το Γραφείο Τουρισμού Κιλκίς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, σε συνεργασία με το γραφείο Marketing Pass Partout και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην προσπάθεια ανάδειξης των μνημείων του Κιλκίς συμμετέχουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, τα πολεμικά Μουσεία του νομού, το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και με τους αρμόδιους φορείς των στρατιωτικών σχηματισμών της περιοχής. Ήδη έχουν προγραμματιστεί κοινές δράσεις και έχουν πραγματοποιηθεί σχετικές συσκέψεις, με κορύφωση τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στο τέλος Σεπτεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ