Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
30.6 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ανακοίνωση της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με τις επιπτώσεις της νεροποντής

Κανονικά λειτούργησαν σήμερα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, μία ημέρα μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την πόλη, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Ο μηχανισμός Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου επενέβη άμεσα και απομακρύνοντας τα φερτά υλικά που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, κατόρθωσε να αποκαταστήσει την κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης από χθες, λίγο μετά τις 20.30.

Τα συνεργεία του Δήμου εργάστηκαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να καθαρίσουν επίμαχα σημεία και κοινόχρηστους χώρους. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν και σήμερα, οπότε πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις και σε σημεία που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου, όπως ο αύλειος χώρος του Ι.Ν. Της Του Θεού Σοφίας, για τον καθαρισμό των οποίων ζητήθηκε η συνδρομή της δημοτικής Αρχής. Ο μηχανισμός του Δήμου παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να ανταποκριθεί εφόσον παραστεί εκ νέου ανάγκη περισυλλογής ογκωδών απορριμμάτων.

Άμεσα αποκαταστάθηκαν και τα προβλήματα που προέκυψαν σε δημοτικά κτίρια, με αποτέλεσμα να λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και τα ΚΕΠ της οδού Αγγελάκη και του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Σήμερα συνεχίστηκε ο καθαρισμός των αποθηκών του Δήμου και του χώρου του αρχείου, που βρίσκονται στα υπόγεια του δημαρχιακού μεγάρου, όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές. Από την αυτοψία, πάντως, που έγινε διαπιστώθηκε ότι το αρχειακό υλικό που φυλάσσεται εκεί δεν υπέστη ανεπανόρθωτη ζημία.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων, υπήρξε άμεση επικοινωνία από χθες το βράδυ με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τους διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σχετικά με τις σχολικές μονάδες που παρουσίασαν προβλήματα. Συνολικά, έξι σχολεία παρέμειναν κλειστά και συγκεκριμένα τα 37ο, 41οκαι 61ο Δημοτικά Σχολεία Θεσσαλονίκης και τα 28ο-29ο και 64ο Νηπιαγωγεία Θεσσαλονίκης, ενώ όλα τα υπόλοιπα λειτούργησαν κανονικά.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ και την εταιρία «Μασούτης Α.Ε.», διανεμήθηκαν εμφιαλωμένα νερά σε όλους τους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ