Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
37.3 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
spot_img

Απομακρύνθηκε οριστικά από τα Πεύκα κεραία κινητής τηλεφωνίας

Η δικαίωση των κατοίκων των Πεύκων που έδωσαν έναν πολύμηνο αγώνα με τη διοίκηση του δήμου και τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών δίπλα τους από την πρώτη στιγμή ήρθε σήμερα με την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που είχε τοποθετηθεί στον Κ6 (περιφερειακή οδός στο ύψος των Πεύκων), όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου.

Η κεραία απομακρύνθηκε δύο εβδομάδες μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που έκανε έγινε δεκτή η αίτηση προσωρινής αναστολής της λειτουργίας της. Μάλιστα τότε είχε αποφασιστεί ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης η εταιρεία θα έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 30.000 ευρώ ενώ παράλληλα θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με προσωπική κράτηση οι νόμιμοι εκπρόσωποί της. Μάλιστα η διάρκεια της ποινής θα επιβαρυνόταν για κάθε ημέρα παράβασης της προσωρινής διαταγής.

Στη συνέχεια ακολούθησε εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της εταιρίας ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και σήμερα ήρθε η οριστική απομάκρυνσή της.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων των Πεύκων που απαίτησαν εξαρχής την μόνιμη διακοπή λειτουργίας της κεραίας και την απομάκρυνσή της από την ευρύτερη γειτονιά τους. Ήταν μάλιστα βασικός μάρτυρας σε όλες τις δικαστικές μάχες που δόθηκαν με πρωταγωνιστές τους κατοίκους γι’ αυτό και αισθάνθηκε δικαιωμένος με τη σημερινή έκβαση: «Είμαστε πάντα και με κάθε τρόπο στο πλευρό των κατοίκων μας όταν τα αιτήματά τους είναι δίκαια και οι απαιτήσεις τους λογικές. Στην περίπτωση της κεραίας στα Πεύκα φυσικά και κατανοήσαμε τις ανησυχίες τους και συμπαρασταθήκαμε ενεργά στον αγώνα τους. Νιώθουμε ικανοποιημένοι που δικαιώθηκαν και δικαιωθήκαμε γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία ας και η υγεία των παιδιών μας», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Δανιηλίδης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ