Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
31.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

Απονομή του Αργυρού Μεταλλίου της πόλης στην Αλίκη Περρωτή

Το αργυρό μετάλλιο της πόλης απένειμε σήμερα, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στην ευεργέτιδα Αλίκη Περρωτή για την προσφορά της στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία προς την Θεσσαλονίκη, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, στην έναρξη της 23ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Γιάννης Μπουτάρης στον χαιρετισμό του εξήρε τη βαθιά κοινωνική ενσυναίσθηση της Αλίκης Περρωτή, την οποία χαρακτήρισε άνθρωπο με σπάνια προσωπικότητα, με αξίες αλληλεγγύης και προσφοράς, στοιχεία τα οποία αποτελούν την κινητήρια δύναμη του έργου της. «Η Αλίκη Περρωτή είναι μια σπουδαία ευεργέτιδα με μεγαλείο ψυχής και με ευαίσθητη ματιά, που αντικατοπτρίζονται στην πορεία της ζωής της. Επιχείρησε να αμβλύνει τις αποστάσεις, να δώσει ευκαιρίες και να αγκαλιάσει ειδικότερα τους νέους, οι οποίοι αποτελούν την ελπίδα για την αναγέννηση και την ανάπτυξη του τόπου, με προοπτική και όνειρα. Η Αλίκη Περρωτή είναι στις καρδιές μας για τον σεβασμό της προς τον συνάνθρωπο και την ικανότητά της να μεταφράζονται σε σπουδαίες κοινωνικές δομές η ευγένεια, η ανθρωπιά και η αγάπη της για την πατρίδα», επισήμανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, αναφέρθηκε στην πρόταση του Δημάρχου από το 2016 και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να τιμώνται εν ζωή οι σημαντικοί άνθρωποι που προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες στην Θεσσαλονίκη στους τομείς των επιστημών, των τεχνών και των γραμμάτων: «Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται αυτές οι βραβεύσεις διότι, πέραν της ευγνωμοσύνης που δείχνει η πόλη και  της ανταπόδοσης της προσφοράς, αποτελούν και δείγμα γραφής για τους επόμενους, οι οποίοι έχοντας ως πρότυπο την Αλίκη Περρωτή, μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Η προσφορά έχει να κάνει με τη βούληση, τη διάθεση και την έκφραση της αλληλεγγύης.  Ειδικότερα, τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, είναι χρήσιμο, κρίσιμο και σημαντικό να έχουμε ανθρώπους σαν την κυρία Περρωτή, για να μας υπενθυμίζουν πόσο σημαντικό είναι το να είμαστε Έλληνες».

Η Καλυψώ Γούλα αναφέρθηκε στο σημαντικό αναπτυξιακό έργο  της Αλίκης Περρωτή, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: Την ίδρυση του Κολλεγίου αγροτικής ανάπτυξης «Δημήτριος Περρωτής» στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή το 1996, τον εκσυγχρονισμό και ενίσχυση της βιβλιοθήκης «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή» στον ίδιο χώρο το 2001, τη σπουδαστική εστία που φέρει το όνομά της το 2010, την πρόσφατη παράδοση και τα εγκαίνια του νέου Εκπαιδευτικού Κέντρου εντός των εγκαταστάσεων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που φιλοδοξεί να αποτελέσει κόμβο εκπαίδευσης και έρευνας πάνω στη γεωργία, την αγροδιατροφή και τις εφαρμοσμένες επιστήμες, καθώς και τη γενναιόδωρη δωρεά της για την κατασκευή του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου στην Αθήνα, ενώ σε διεθνές επίπεδο υπήρξε ευεργέτιδα του Κέντρου Καινοτόμου Ιατρικής στο John Hopkins της Βαλτιμόρης.

Από την πλευρά της, η Αλίκη Περρωτή ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Σώμα για την τιμητική διάκριση που της  επιφύλαξαν και ανέφερε: «Εδώ και πολλά χρόνια συνδέομαι και αγαπώ την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και την πανέμορφη πόλη σας. Νοιώθω περήφανη για τη σχολή που στήριξα στη μνήμη του συζύγου μου, Δημήτρη  Περρωτή και σας διαβεβαιώνω ότι θα φυλάξω αυτό το μετάλλιο στα βάθη της καρδιάς μου».

Στη φωτογραφία από αριστερά η κ. Περρωτή, ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College Δρ. Πάνος Κανέλλης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η κ. Καλυψώ Γούλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ