Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
34.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

Απρίλιος: πρόγραμμα δράσεων για παιδιά στη βιβλιοθήκη Ορέστου

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά οργανώθηκε στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου (Ορέστου 33 και Χαλκιδικής, τηλ. 2310852384). Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

• Μ. Τετάρτη 4/4/2018 , ώρα 12.30 το πρωί
«Η κυρία Φτούσου σε spa Ομορφιάς». Η κυρία Φτούσου, παραμονές του Πάσχα, επισκέπτεται ένα spa ομορφιάς με στόχο να θαμπώσει όλους στο πασχαλινό τραπέζι. Κατά τη διάρκεια του spa όμως έρχεται αντιμέτωπη λόγω της πολυλογίας της και της υπεροψίας της, εκτός από την κυρία Πουά και με τα υπόλοιπα αβγά, που περίμεναν με υπομονή την πολυπόθητη στιγμή της αλλαγής τους για το γιορτινό τραπέζι.. Με ποιο αβγό θα έρθει αντιμέτωπη στο τσούγκρισμα; Θα καταφέρει να είναι η νικήτρια ή θα ισχύσει η παροιμία «όποιος κοιτά συχνά ψηλά, γκρεμοτσακίζεται»;
Υλικά που θα χρειαστούμε: δύο αυγά καλά βρασμένα και μαρκαδόρους.
Θα βάψουμε αυγά θα παίξουμε θα δραματοποιήσουμε και θα ζωγραφίσουμε.
Με τη συγγραφέα – νηπιαγωγό Εύα Κασιάρου
Για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών. Με προεγγραφή.

• Πέμπτη 12/4/2018 , ώρα 12 το πρωί
«Ένας κήπος όλο τουλίπες!»
Πρόγραμμα αφιερωμένο στην εποχή της άνοιξης και τα λουλούδια που τη συνοδεύουν
Αφήγηση του παραμυθιού «Ο Μικρός Βασιλιάς των Λουλουδιών» /Kveta Pacovska Ένα εντυπωσιακά εικονογραφημένο βιβλίο, πολύχρωμο βιβλίο, που μιλά για την αναζήτηση της ευτυχίας ! Ένα πολύ τρυφερό παραμύθι για τα παιδιά μας!
Θα εκφραστούμε, θα εμπνευστούμε και θα δημιουργήσουμε
Επιμέλεια προγράμματος Παπαδοπούλου Ανδρομάχη Βρεφονηπιοκόμος, Τεχν. Γεωπόνος (MSc)
Υλικά που θα χρειαστούμε: κόλλα (όχι πολύ), μαρκαδόροι ή κηρομπογιές, χαρτοπετσέτα να είναι λίγο μεγάλη (με σχέδια ή χρωματιστή) γκοφρέ
Για παιδιά 4-6 ετών. Με περοεγγραφή

• Τρίτη 17/4/2018 , ώρα 10-11 &11-12 το πρωί
«Παρέα με το συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου»
Γνωρίζουμε τη συγγραφέα Μαρία Ανδρειανού και το βιβλίο της «Γκρέκο»
Μια φορά κι έναν καιρό ένα πανέμορφο μπλε με άσπρα αγκάθια σκαντζοχοιράκι, ο Γκρέκο, γεννήθηκε κάτω από ένα γεροπλάτανο της νεραϊδοχώρας. Μεγάλωνε απομονωμένο από τα υπόλοιπα σκαντζοχοιράκια του δάσους, ώσπου οι γονείς του αποφάσισαν να το στείλουν στο σχολείο της λίμνης με τα άσπρα και το ένα μπλε, νούφαρα. Πώς αντιμετώπισε ο Γκρέκο την αμήχανη και πολλές φορές προκλητική και επιθετική συμπεριφορά των συμμαθητών του λόγω της διαφορετικότητάς του; Ο “Γκρέκο” είναι ένα τρυφερό παραμύθι που μας διδάσκει ότι η ΑΓΑΠΗ ανοίγει τα μάτια της ψυχής και μιλά στις καρδιές μας
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Φυλάτος»
Σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής

• Τρίτη 17/4/2018, 24/4/2018, 4.30-6.00 & 6.00-7.30 το απόγευμα

«Μουσικές δραστηριότητες στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου».
Η Παιδική βιβλιοθήκη Ορέστου συνεχίζει τη συνεργασία της με τα Δημοτικά Ωδεία της πόλης μας και οργανώνει δύο γκρουπ μουσικών δραστηριοτήτων τρίμηνης διάρκειας.
1ο  γκρουπ κάθε Τρίτη 4.30-6.00 το απόγευμα, για παιδιά 5-7 ετών
Ρυθμός-κίνηση με κρουστά και μουσική. Με κρουστά όργανα (τουμπερλέκι-μαράκες-ντέφι-τύμπανα-τρίγωνα κ.λ.π.) τα παιδιά, διασκεδάζοντας θα γνωρίσουν ρυθμούς και τραγούδια με την συνοδεία των κρουστών τους οργάνων.
2ο γκρουπ κάθε Τρίτη 6.00-7.30 το απόγευμα, για παιδιά από 7 ετών
«Χορωδία»
Με τις καθηγήτριες μουσικής των Δημοτικών Ωδείων της πόλης μας Καϊνάρου Άννα και Καϊνάρου Φωτεινή.

• Τετάρτη 18/4/2018, ώρα 6.30 το απόγευμα

«Η ώρα του παραμυθιού»
«Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας» / Χόρχε Μπουκάι
“Από τότε που ήμουν μικρός είχα μια απορία: Πώς γίνεται ένα ζώο τόσο δυνατό όσο ο ελέφαντας του τσίρκου να κάθεται αλυσοδεμένος σ’ ένα τόσο δα ξυλαράκι, καρφωμένο στην άμμο;”
Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας είναι μία από τις δημοφιλέστερες ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι, όπου ο διάσημος αργεντινός ψυχίατρος εξηγεί —για πρώτη φορά στα πολύ μικρά παιδιά— το λόγο για τον οποίο ζούμε όπως ζούμε και τη δυνατότητά μας να αλλάξουμε, φτάνει να το θελήσουμε..
Υλικά που θα χρειαστούμε: 2 πλαστικά πιάτα λευκά μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους, 2 ματάκια, μαρκαδόρους ή κηρομπογιές.
Με τη νηπιαγωγό Λιάννα Αραμπατζή.
Για παιδιά 4-6 ετών . Με προεγγραφή

• Πέμπτη 19/4/2018, 9-10 , 10-11, 11-12 το πρωί
• Τρίτη 24/4/2018 , 10-11 & 11-12 το πρωί
«Το μυστήριο της μικρής αρκούδας» .
Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τον «ΑΡΚΤΟΥΡΟ» στην παιδική βιβλιοθήκη Ορέστου
Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές Ε και ΣΤ Δημοτικού -εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας-ξεκινάει στην παιδική βιβλιοθήκη Ορέστου σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος»
Το «μυστήριο της μικρής αρκούδας» είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες. Ο γενικός σκοπός του είναι η ενημέρωση των μαθητών/τριών για ζητήματα του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από παιγνιώδη τρόπο. Το ηλεκτρονικό παιχνίδι είναι σχεδιασμένο σε οnline περιβάλλον
Περιλαμβάνει 7 γρίφους που καλούνται να λύσουν οι μαθητές/τριες, οι οποίοι παρουσιάζονται μέσα από σκίτσα-γκραβούρες. Οι γρίφοι σχετίζονται με τα μαθηματικά, την παρατηρητικότητα και με γλωσσικές δεξιότητες.
Παράλληλα με το παιχνίδι εμφανίζονται σύντομες πληροφορίες που σχετίζονται με τις δράσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για τα δάση, τους οικοτόπους, τη βιοποικιλότητα και για προστατευόμενα είδη της ελληνικής πανίδας όπως η αρκούδα, ο λύκος, η βίδρα, το αγριόγιδο, το ζαρκάδι και το ελάφι.
Σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος» και σχολεία της περιοχής.

• Πέμπτη 19/4/2018, ώρα 6.30 το απόγευμα

«Παρέα με τους συγγραφείς στη βιβλιοθήκη μου»
Η ομάδα παιδαγωγών «Το ατελιέ της Φανταστικής» και οι συγγραφείς Αικατερίνη Κ. Ιωαννίδου, Ειρήνη Γεωργάκη – Κόλλια και Ρόζα Ποζίδου θα παρουσιάσουν διαδραστικά μέσα από ένα οργανωμένο εργαστήριο το νέο τους βιβλίο «Κοίτα».
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αναδεικνύονται βασικά στοιχεία για την ανάγνωση μίας εικόνας. Τα κείμενα και οι εικόνες μας προκαλούν να παρατηρήσουμε τα είδη των γραμμών, τα σχήματα, τις φόρμες, τα χρώματα, την ένταση και τον τόνο τους.
Κοίτα… από που ξεκινούν οι γραμμές, που καταλήγουν, πώς συνδέονται, πως μοιάζουν, αναζήτησε τις ομοιότητες, τις φόρμες, τα σχήματα, τα χρώματα, δες τις αντιθέσεις.
Θυμήσου… τι ξέρεις για τα αντικείμενα; Ποιά η υφή τους; Πώς μυρίζουν; Πώς ακούγονται; Πότε τα είδες πρώτη φορά; Πώς σε έκαναν να νιώσεις;
Αναρωτήσου… πώς βρέθηκαν εκεί; Για ποιον λόγο; Τι μπορεί να ακολουθήσει;
Το “ατελιέ της Φανταστικής” είναι μια ομάδα παιδαγωγών ∆ημοτικής Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής με κοινό στόχο την καλλιέργεια του λόγου, της αισθητικής και της απελευθερωτικής φαντασίας.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Γράφημα»
Για παιδιά από 3 – 6 χρονών, με προεγγραφή

• Τετάρτη 25/4/2018, ώρα 6.30 το απόγευμα
«Παρέα με το συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου» 
Γνωρίζουμε το συγγραφέα Δημήτρη Μπογδάνο και το βιβλίο του «Μάγος Άχρηστος»
Νοµίζεις ότι είναι εύκολο να κάνεις µαγικά; Πιστεύεις ότι είναι απλό να ελέγχεις πανίσχυρες µαγικές δυνάµεις; Ε λοιπόν, όχι! Ακόµα κι αν ο πατέρας σου είναι µάγος και η µητέρα σου νεράιδα, δε σηµαίνει ότι είναι εύκολο να γίνεις µάγος. Το µόνο εύκολο είναι να σου δώσουν τον τίτλο “Ο Μάγος Άχρηστος”. Εκτός κι αν βρεις σε τι είσαι καλός και τι πραγµατικά σου αρέσει, και τότε ίσως κερδίσεις έναν άλλο τίτλο.
Για παιδιά 4 – 6 ετών. Με προεγγραφή

• Πέμπτη 26/4/2018, ώρα 10-11& 11-12 το πρωί
«Παρέα με το συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου» 
Γνωρίζουμε τη συγγραφέα Βούλα Παπατσιφλικιώτη και το βιβλίο της
«Ποιος αξίζει να είναι Βασιλιάς;».
Μια φορά και ένα καιρό σε ένα βασίλειο μακρινό ζούσε ένας βασιλιάς εγωιστής και καλοφαγάς. Δεν αγαπούσε το λαό του, νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό του. Σε μια φτωχική γωνία ζούσε ο κακόμοιρος Θωμάς. Είχε μια ατυχία τρομερή και τον βασιλιά έμοιαζε μόνο στη μορφή. Είχε πλούσια καρδιά, αλλά έλλειψη στα χρήματα και τα υλικά αγαθά. Μια βραδιά μία νεραιδούλα θα εμφανιστεί και ένα ξόρκι θα αλλάξει δυο ζωές! Τι θα συμβεί από εκεί και πέρα; Η πολιτεία θα αποκτήσει επιτέλους ένα σωστό βασιλιά; Και ποιος θα είναι αυτός;
Σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.

• Πέμπτη 26/4/2018 ώρα 6.30 το απόγευμα
«Η ώρα του παραμυθιού»
«Το κουνελάκι άκουγε» /Cori Doerrfeld, 
Μια αγκαλιά κρύβει τα πιο όμορφα λόγια..
Ο μικρός Άλκης ήταν πολύ στεναχωρημένος. Μόλις διαλύθηκε το αγαπημένο του παιχνίδι. Τα ζωάκια ήθελαν να βοηθήσουν το αγοράκι, αλλά εκείνο δεν μιλούσε σε κανένα. Ώσπου το κουνελάκι πλησίασε και μόνο άκουγε..
Μια τρυφερή ιστορία που αναβλύζει άρωμα γλυκιάς βανίλιας..
Ένα ταξίδι στον κόσμο της δημιουργίας που μπορεί να έρθει απλώς από μια σιωπηλή αγκαλιά..
Υλικά που θα χρειαστούν: λευκές κόλλες, ψαλιδάκια, κόλλες stick, μαρκαδόροι και χαρτόνια κανσόν σε διάφορα χρώματα
Με την φιλόλογο: Κατερίνα Καραβαγγέλη
Για παιδιά 4-6 ετών: Απαραίτητη προεγγραφή!!!

Ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων
Πραγματοποιούνται προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο, τη βιβλιοθήκη, να γίνουν αναγνώστες.
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΟΡΕΣΤΟΥ
ΟΡΕΣΤΟΥ 33 & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΤΗΛ. 2310852384

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ