Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
31 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

Άρχισε η γιορτή Παιδείας και Πολιτισμού 2023 στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Σε δημιουργικό πεδίο έκφρασης μετατρέπεται από σήμερα 23/3 ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με την έναρξη του θεσμού «Γιορτή Παιδείας και Πολιτισμού 2023» που πραγματοποιεί σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ).Στην καθιερωμένη διοργάνωση που θα διαρκέσει τρεις μήνες μαθητές και μαθήτριες του δήμου με την αμέριστη συνδρομή των εκπαιδευτικών τους παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους.

«Στα βήματα της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη καλλιεργούμε σταθερά στα νέα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία του δήμου μας την πολύτιμη σχέση με τον Πολιτισμό», τονίζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης με αφορμή την έναρξη της διοργάνωσης. «Εμείς επιμένουμε να φέρνουμε τα παιδιά στον Πολιτισμό, να πηγαίνουμε τον Πολιτισμό στα σχολεία»όπως εκείνη προέτρεπε. «Ευχαριστούμε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς που εμφύσησαν στα παιδιά το μικρόβιο της δημιουργίας και ήταν συνοδοιπόροι τους, ώστε αυτά να ανακαλύψουν τα καλλιτεχνικά τους πατήματα και να διαμορφώσουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες», προσθέτει.

«Με χαρά θα βρεθούμε και πάλι στις αίθουσες για να θαυμάσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στον σπουδαίο αυτό θεσμό του δήμου.Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που θα μας κάνουν και φέτος κοινωνούς των σκέψεών τους, θα μας αποκαλύψουν τα ταλέντα τους και είμαστε σίγουροι ότι θα μας συγκινήσουν», τονίζει από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης.

Ο πρόεδρος της συνδιοργανώτριας ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης με αφορμή την έναρξη της διοργάνωσης υπογραμμίζει τη σημασία των καλλιτεχνικών δρώμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία, την συνδρομή της διοργάνωσης ώστε «τα παιδιά να τραφούν πνευματικά και να δημιουργήσουν, ανακαλύπτοντας νέες πτυχές και δυνατότητες του εαυτού τους».

Όπως κάθε χρόνο τον πολιτιστικό αυτό θεσμό διανθίζουν με τη συμμετοχή τους θεατρικές και καλλιτεχνικές ομάδες και σύλλογοι, στηρίζοντας σταθερά την προσπάθεια του δήμου για διαρκή πνευματική καλλιέργεια. Έφτασε λοιπόν η ώρα που τα παιδιά, μετά από μήνες προετοιμασίας θα παρουσιάσουν στο κοινό τα αποτελέσματα των κόπων τους.

Οι συνδιοργανωτές της γιορτής προσκαλούν όλους τους πολίτες στον σπουδαίο αυτό θεσμό του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ