Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
26.8 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αρχίζουν τη Δευτέρα οι πρόδρομες εργασίες για το Fly Over – Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή του Fly Over στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης πρόκειται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου. Μάλιστα, η Τροχαία ενημερώνει πως θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα σημεία που θα πραγματοποιηθούν εργασίες.

Το έργο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ, ο αυτοκινητόδρομος «Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός» (FlyOver), προϋπολογισμού 373 εκατομμυρίων ευρώ αφορά στην κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (ΥΤΛ, το λεγόμενο Flyover), μήκους περίπου 13,5 χιλιομέτρων, τέσσερα εκ των οποίων σε συνεχή γέφυρα, με τέσσερεις λωρίδες, δύο συν λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ), ανά κατεύθυνση. Το έργο αναμένεται να έχει προσωρινό ανάδοχο αρχές του έτους και θα ξεκινήσει η κατασκευή του εντός του 2022.

Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση και αναβάθμιση περίπου 20 χλμ υφιστάμενων οδών, την κατασκευή νέας αρτηρίας σε ένα μήκος περίπου 30 χλμ, τη προσαρμογή και βελτίωση 14 χλμ κάθετου οδικού δικτύου, την κατασκευή νέου παράπλευρου οδικού δικτύου 41,4 χλμ, την κατασκευή 12 γεφυρών και πολλών συνοδών τεχνικών έργων (ισόπεδους κόμβους, υδραυλικά έργα, τοίχους αντιστήριξης κα.). Το έργο αναμένεται να έχει προσωρινό ανάδοχο αρχές του έτους και θα ξεκινήσει η κατασκευή του εντός του 2022.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης: Από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Πέμπτη και καθ’ όλο το 24ωρο, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ερευνητικών γεωτρήσεων στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά, μεταξύ του κόμβου Νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και του κόμβου Νεαπόλεως -Ασβεστοχωρίου στο πλαίσιο του έργου Αναβάθμιση Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής οδού με ΣΔΙΤ.

Κατά τη διάρκεια των εν λόγω εργασιών θα διακόπτεται τμηματικά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά στο ύψος μετά το Νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και πριν τον κόμβο Νεάπολης – Ασβεστοχωρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις δύο ελεύθερες αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας του ιδίου ρεύματος πορείας (μέσω κατάλληλης πληροφοριακής σήμανσης).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή και να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

thestival.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ