Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
31.9 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αυτοψία Γιουτίκα στις εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου

Την πορεία  των εργασιών αποκατάστασης  και ασφαλτόστρωσης στον βόρειο άξονα  της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου, επίβλεψε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κ. Γιουτίκας και ενημερώθηκε επί τόπου από τους υπεύθυνους της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της  Μ.Ε.Θεσσαλονίκης  και τον ανάδοχο για την εξέλιξη του έργου.

Σήμερα, ολοκληρώνονται οι εργασίες  ασφαλτόστρωσης  και διαγράμμισης   στο τρίτο κατά σειρά τμήμα  της  επαρχιακής οδού, από την έξοδο του οικισμού του Μελισσοχωρίου έως  το Ωραιόκαστρο (1, 5 χλμ).

Είχε προηγηθεί η ασφαλτόστρωση στη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου με την οδό Κονταξοπούλου εντός του οικιστικού ιστού του Ωραιοκάστρου, καθώς και στο τμήμα από την έξοδο του Ωραιοκάστρου προς το Μελισσοχώρι (2 χλμ).

Συνολικά έως τώρα έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία το μεγαλύτερο τμήμα του επαρχιακού δρόμου που συνδέει το Ωραιόκαστρο, με το Μελισσοχώρι τους οικισμούς της Μυγδονίας και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς.

Το έργο  συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Τεχνικό  Πρόγραμμα της ΠΚΜ.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης  θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, από τη  διασταύρωση  της επαρχιακής οδού  με την οδό  Αδ. Κοραή και  τη συμβολή της  με την οδό Γ. Μπάτου, εντός του Ωραιοκάστρου (περιοχή Λυκείων), καθώς και  μπροστά από το σχολείο Μελισσοχωρίου.

Στα  σημεία του οδικού δικτύου μεταξύ των οικισμών Ωραιοκάστρου και Μελισσοχωρίου, όπου τους  χειμερινούς μήνες η κυκλοφορία λόγω χιονοπτώσεων και παγετού διεξάγεται  με δυσκολία, θα στρωθεί αντιολισθηρή άσφαλτος, ενώ στο πλαίσιο της σύμβασης με τον ανάδοχο, εργασίες ασφαλτικής  αποκατάστασης θα εξελιχθούν και σε τμήματα  της  επαρχιακής οδού Λητής – Δρυμού.

«Αξιοποιούμε με ταχύτητα τους πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στο νομό Θεσσαλονίκης. Αποκαθιστούμε μέρα με τη μέρα την ποιότητα της οδικής μετακίνησης, με ασφάλεια και άνεση για τους συμπολίτες μας, εξασφαλίζοντας μέσα και από τα συγκοινωνιακά έργα, την ισόρροπη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή», επισημαίνει ο κ. Γιουτίκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ