Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
30.6 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αυξημένες οι επισκέψεις στο θεματικό πάρκο «Δεινόσαυροι»

Με ενθουσιασμό, έκπληξη και μεγάλο ενδιαφέρον αντιμετωπίζουν μικροί και μεγάλοι το νέο θεματικό πάρκο της ΔΕΘ-Helexpo, «Δεινόσαυροι», το οποίο κλείνει ήδη μια εβδομάδα λειτουργίας και έχει συναρπάσει τους επισκέπτες του, που συρρέουν για να «ταξιδέψουν» μαζί με τα προϊστορικά ζώα πίσω στον χρόνο, όπως περιγράφουν οι διοργανωτές, τονίζοντας ότι η προσέλευση τόσο των σχολείων όσο και των μεμονωμένων επισκεπτών είναι μεγάλη και συνεχίζεται αμείωτη, καθώς το θεματικό πάρκο συνδυάζει την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση και τη γνώση.

Σύμφωνα με την HELEXPO – ΔΕΘ: Το γεγονός ότι η γνωριμία με τους γιγάντιους δεινόσαυρους που κυριαρχούσαν στη Γη κατά τον Μεσοζωικό αιώνα δεν γίνεται με μια απλή ξενάγηση και περιήγηση σε έναν μουσειακό χώρο, αλλά μέσα από μια διαδραστική επαφή, είναι αυτό που κάνει τη διαφορά και ξετρελαίνει κυρίως τα παιδιά. Ο πιο εντυπωσιακός δεινόσαυρος που παρουσιάζεται στην έκθεση είναι ο κολοσσιαίων διαστάσεων προϊστορικός θηρευτής Τυραννόσαυρος Ρεξ, ο οποίος μαγνητίζει τα βλέμματα. Είναι ο «γαλαζοαίματος» στην επικράτεια των δεινοσαύρων και ένα από τα δεινότερα σαρκοφάγα. Πέρα από τον Τ-Ρεξ, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και ο Διπλόδοκος, που με τη μακριά του ουρά παρασέρνει όποιον βρεθεί μπροστά του, αλλά και ο Βραχιόσαυρος, με τον πανύψηλο λαιμό που θυμίζει ελέφαντα, όπως και πολλά ακόμα διαφόρων μεγεθών προϊστορικά ζώα που εξάπτουν τη φαντασία των επισκεπτών.

Η θεματική έκθεση δεινοσαύρων έχει σχεδιαστεί από το Παλαιοντολογικό Ίδρυμα FelixdeAzara, το Πανεπιστήμιο Maimonides της Αργεντινής και διαθέτει την υπογραφή και επιμέλεια του Sebastian Apesteguía, διεθνούς φήμης παλαιοντολόγου και διδάκτορα στις Φυσικές Επιστήμες.

Το  θεματικό πάρκο υλοποιήθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τις εταιρείες Dream Workers και Eksagon Greece και θα υποδέχεται τον κόσμο μέχρι τις 14 Ιανουαρίου σε έναν χώρο 2.500 τ.μ., στο περίπτερο 5 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Οι τιμές των εισιτηρίων για το θεματικό πάρκο «Δεινόσαυροι» είναι οι ακόλουθες: Γενική είσοδος: 7€/άτομο, μαθητές (σε οργανωμένη επίσκεψη):5€/άτομο, οικογενειακό (2 γονείς & 2 παιδιά):22€, οικογενειακό (3μελής οικογένεια): 18€, άνεργοι (μόνο κάθε Παρασκευή με την επίδειξη κάρτας ανεργίας): 4€, παιδιά μέχρι 3 ετών: δωρεάν. Για κρατήσεις σχολείων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 2310 291 243.

Το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής: Δευτέρα-Πέμπτη 09:00-14:00, Παρασκευή 09:00-14:00 και 17:00-20:00, Σάββατο και Κυριακή: 11:00-19:00. Προβλέπεται δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ