Στην κατηγορία των Best Seller των βιβλίων επιστημονικής φαντασίας κατατάχθηκε από τα Public το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Χανού “Οι Ιέρειες της Εκάτης”, σε λίστα συνολικά 36 τίτλων, μόλις ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του.
Το νέο βιβλίο του διακεκριμένου δημοσιογράφου-συγγραφέα κατέκτησε το αναγνωστικό κοινό από την πρώτη ημέρα που τοποθετήθηκε στις προθήκες των βιβλιοπωλείων ενώ ήδη έχει συγκεντρώσει θετικές κριτικές στο διαδίκτυο. Όπως διαπιστώνεται , το ενδιαφέρον του κοινού αντικατοπρίζεται και από τις πωλήσεις του βιβλίου, που βαίνουν αυξανόμενες.
Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μείγμα φαντασίας και ιστορικής πραγματικότητας. Φαντασία, λυρισμός και ιστορική πραγματικότητα συνυπάρχουν αρμονικά στις σελίδες ενός συγκλονιστικού μυθιστορήματος, που εξιστορεί το χαμένο χρονικό του τελευταίου οχυρού της Αυτοκρατορίας. Μια γλαφυρή αφήγηση δραματικών γεγονότων με συγκλονιστικές ανατροπές που κόβουν την ανάσα.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Παναγιώτης, Σεραφείμ, Χανός κατάγεται από πρόσφυγες γονείς από την Καλλίπολη και τη Μάδυτο του Ελλησπόντου, παιδιά των διωγμών, των χαμένων πατρίδων και του πολέμου που κατέληξαν στη Βόρεια Ελλάδα.
Γεννήθηκε στον «κάμπο», ωρίμασε στην Πόλη. Η αλλοτινή συμβασιλεύουσα Πόλις του έκλεψε τα πρώτα χρόνια της άκρα της νιότης. Τριγυρνώντας και αλητεύοντας στις γειτονιές της Δελφών, της Βασιλίσσης Όλγας, της Άνω Πόλης, της Ιασωνίδου, της Εθνικής Αμύνης, της Παλαιών Πατρών Γερμανού και της Καμάρας.
Ταξιδεύοντας με τους ήχους της Τζαζ και της Ροκ μουσικής στα παλιά στέκια του «Μανδραγόρα», του Alehouse, του Microcafe, της «Σελήνης» και του De Facto.
Ύστερα στην Αθήνα… σε ένα υπόγειο στα Πατήσια, να βλέπει από τις χαραμάδες των παραθύρων τα πόδια των περαστικών, να βιώνει τις άγριες νύχτες στην Ομόνοια, να περιπλανιέται στο Κουκάκι και στις γειτονιές του Νέου Κόσμου, να μυείται στην ξιφασκία στου Ζωγράφου και να βρίσκει το καταφύγιο του στο Παγκράτι. Εκεί έμαθε να ονειροπολεί, να ερωτεύεται και να γράφει…
Σπούδασε τη δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και την Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μεταπτυχιακά αναζήτησε τη γνώση ως «Σύμβουλος Επικοινωνίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» και ως υποψήφιος Διδάκτωρ του Παντείου στην Κοινωνιολογία της Λογοτεχνίας. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Αυριανή», «Απογευματινή», «Ελληνικό Βορρά» και «Μακεδονία», στο MEGA Channel, στην ΕΤ3 και στην TV100, στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, σε γραφεία Τύπου και περιοδικά των δήμων: Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου, Νέας Καλλικράτειας και Πυλαίας-Χορτιάτη.
Είναι τακτικό μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ, ενώ διετέλεσε αιρετό μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, του Μορφωτικού της Ιδρύματος και του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού της Συμβουλίου.
Το λογοτεχνικό του έργο έχει διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και βραβεύτηκε από συλλόγους Πολιτισμού, Τέχνης και Λόγου (Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων, Ελληνική Αμφικτιονία, Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης, Ενωτική Πορεία Συγγραφέων, Οργάνωση Πολιτισμού «Αργοναύτες», Πολιτιστικό Σωματείο «Culture4All – Πολιτισμός για Όλους», Πνευματικοί Ορίζοντες Λεμεσού,
International Art Society κλπ).
Το 1990 κυκλοφόρησε συλλογή με ποιητικά και σημειωτικά κείμενά του με τίτλο «Οι ρομαντικοί βλέπουν καλά μέσα στη νύχτα» και το 1998 εκδόθηκε (Εκδόσεις Όμηρος) συλλογή διηγημάτων του με τίτλο «Η ουρά της τίγρης». Το 2021 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “24 Γράμματα” το μυθιστόρημα “Ερωτευμένος Καίσαρ”.