Χημικές τουαλέτες πρόκειται να τοποθετούνται στις λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης, για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού και των παραγωγών. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκήρυξε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την τοποθέτηση 15.184 κινητών χημικών τουαλετών για ένα χρόνο, που θα εξυπηρετήσουν και τις 91 λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης.
Ο ανάδοχος που θα προκύψει από το διαγωνισμό θα τοποθετεί σε εβδομαδιαία βάση 292 χημικές τουαλέτες (σε ετήσια βάση συνολικά 15.184 τοποθετήσεις) σε όλες τις λαϊκές. Ο προϋπολογισμός είναι 280.000 ευρώ και τα κονδύλια προέρχονται από τον ειδικό λογαριασμό της Περιφέρειας για έργα βελτίωσης των υποδομών των λαϊκών αγορών, δηλαδή τα χρήματα που συγκεντρώνονται από το ημερήσιο τέλος που πληρώνουν οι παραγωγοί και οι έμποροι των λαϊκών, το οποίο έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα.
«Αποσκοπούμε στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των λαϊκών αγορών, προκειμένου να κάνουμε πιο άνετη τη συμμετοχή των παραγωγών και των εμπόρων σ’ αυτές, αλλά και να τις καταστήσουμε ακόμη πιο φιλικές προς τους καταναλωτές. Η τοποθέτηση πολύ σύντομα των κινητών χημικών τουαλετών είναι μια ακόμη επιλογή μας προς αυτή την κατεύθυνση. Αποτελεί άλλωστε κι ένα από τα βασικά αιτήματα των συνδικαλιστικών φορέων των πωλητών στις λαϊκές αγορές, στο οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απαντά με ουσιαστικό τρόπο. Στηρίζουμε τους εμπόρους και τους παραγωγούς που αποτελούν την καρδιά των λαϊκών, λαμβάνοντας μέτρα που δρουν υποστηρικτικά στην καθημερινή τους δραστηριότητα και ενισχύουν την εμπροσθοβαρή δυναμική του δημοφιλούς θεσμού των λαϊκών», επισήμανε ο κ. Γιουτίκας, αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.