Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
31.9 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
spot_img

Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Δημαρχείο

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το Δημαρχείο ανοίγει τις πόρτες του, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου και προσκαλεί το κοινό της πόλης στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη αγορά.

Με γιορτινή διάθεση και χαρμόσυνες μουσικές στο κλίμα των ημερών θα κινηθεί ο κόσμος που θα επισκεφτεί το φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου από τις 11.00 έως τις 18.00, ενώ μπορεί να επιλέξει τοπικά προϊόντα για το εορταστικό τραπέζι που προτείνουν σύλλογοι και επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.

Μυστικά μαγειρικής και τεχνικές, θα εισάγουν τους επισκέπτες στο μαγικό κόσμο της γευσιγνωσίας. Αρώματα και γεύσεις θα πλημμυρίσουν το χώρο στις παρουσιάσεις χριστουγεννιάτικων συνταγών και θα συμπληρώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Και τις δύο μέρες, θα πραγματοποιηθεί ένα βιωματικό ταξίδι στην προϊστορική κουζίνα και τα συστατικά της προϊστορικής διατροφής όπως αυτά αποκαλύπτονται μέσα από ερευνητικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Α.Π.Θ. Θα μάθουμε ποια είδη φυτών αποτελούσαν τα συστατικά της κουζίνας τους, πώς μαγείρευαν τα φυτά στην προϊστορική Ελλάδα και αν έπιναν μπύρα ή κρασί.

Τέλος την Κυριακή στις 12.00 μ.μ. μια παλιά νοικοκυρά της Θεσσαλονίκης, θα μας μυήσει στα μυστικά της παραδοσιακής χωριάτικης πίτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ