Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
33.7 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

ΔΕΒΘ: Με επιτυχία οι βιβλιοπαρουσιάσεις – διαλέξεις Βαγγέλη Πλάκα & Αγγελικής Ταλιγκάρου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα (18/5), οι βιβλιοπαρουσιάσεις – διαλέξεις του διακεκριμένου δημοσιογράφου Βαγγέλη Πλάκα & της καταξιωμένης συγγραφέως, Δρ. Φιλοσοφίας Αγγελικής Ταλιγκάρου, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία, στα πλαίσια της 20ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης και στη θεματική “Γυναίκες στα βιβλία”.

Οι αναγνώστες των βιβλίων, γέμισαν τον Εξώστη Ι του Περιπτέρου 15 της ΔΕΒΘ για να ακούσουν τους αγαπημένους τους συγγραφείς και να συνομιλήσουν μαζί τους σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης.

Ο κ. Πλάκας (στο μέσον της φωτογραφίας) αναφέρθηκε στις πρωτοπόρες γυναίκες που πρωταγωνιστούν στα βιβλία του «Αρίστη Παγιατάκη – Η πρώτη» και «Οι πρώτες γυναίκες ψηφοφόροι – Αδελφές Τσιώμου», που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία, περιέγραψε επιγραμματικά τις ιστορίες τους και ανέλυσε τη θέση της γυναίκας στην πολιτική και γενικότερα στην κοινωνία, την εποχή των ηρωίδων των βιβλίων του αλλά και σήμερα, παρουσιάζοντας και στατιστικά στοιχεία.

Η κ. Ταλιγκάρου περιέγραψε ιστορίες γυναικών από τα διηγήματα του Παπαδιαμάντη, με αναφορές στο βιβλίο της  «Η γυναίκα στα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Από το ασθενές νεόφυτον στην απλή θυγατέρα της Εύας» (εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία).

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκομένους.

Συντόνισε ο δημοσιογράφος Φώτης Κουτσαμπάρης, εκπρόσωπος των εκδόσεων Μαλλιάρης-Παιδεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ