Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
27 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
spot_img

Διαδικτυακή εκδήλωση “Ξενοδοχεία: Βιώσιμη κερδοφορία και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού”

Το Τμήμα Επιστημών Διοίκησης και Οικονομικών του CITY College, University of York Europe Campus διοργανώνει Διαδικτυακή Εκδήλωση με θέμα “Ξενοδοχεία: Βιώσιμη κερδοφορία και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού” η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17:00-19:00.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να εξετάσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός κλάδος σε ζητήματα οικονομικά και διαχείρισης προσωπικού καθώς επίσης και στους πιθανούς τρόπους βιώσιμης διαχείρισης των εν λόγω προκλήσεων. Αναγνωρισμένοι επαγγελματίες του κλάδου θα συζητήσουν για οικονομικά προβλήματα και την ανάγκη της βιώσιμης λειτουργίας και κερδοφορίας των ξενοδοχείων σε συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.

Οι ομιλητές που θα δώσουν το δικό τους στίγμα πάνω στο θέμα είναι οι κ.κ. Πάνος Αλμυράντης, Γενικός Διευθυντής, Grand Hyatt Athens & Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΕΗΜΑ), Άλκης Σωτηρίου, Γενικός Διευθυντής, Makedonia Palace – Porto Carras, Δημήτρης Περράκης, Γενικός Διευθυντής, Grecotel Cape Sounio, Όλγα Τσαπανίδου, Γενική Διευθύντρια, Blue Bay Hotel, Σωτήρης Μυλωνάς, Πολ. Μηχανικός ΑΠΘ, ΜΒΑ, Σύμβουλος και Επιθεωρητής αειφορίας, Καλλιόπη Καραντεμοίρη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, K.Badouvas Group of Companies, Νάσσος Φανός, Δικηγόρος εξειδικευμένος σε GDPR και σύναψη συμβολαίων φιλοξενίας.

Η έλλειψη προσωπικού δυσχεραίνει την ποιοτική παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών. Η ελλιπής εξειδίκευση και κατάρτιση σε συνδυασμό με τις χαμηλές αμοιβές και την εξ ορισμού εποχικότητα των θέσεων εργασίας δημιουργούν ένα “αδιέξοδο” το οποίο κοστίζει χρηματικά και ποιοτικά. Πώς θα μπορέσει ο ξενοδοχειακός κλάδος να ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία; Η εμπειρία και οι γνώσεις των προσκεκλημένων ομιλητών θα δώσουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα υπογραμμίζοντας τους νομικούς περιορισμούς, κινδύνους και σκιαγραφώντας ασφαλή νομικά και οικονομικά πλαίσια λειτουργίας ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για συμβόλαια, προμήθειες και εργασιακές συμβάσεις.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν οι Δρ Giovanni Oscar Serafini, Αν. Καθηγητής, και Δρ Λεμονιά Παπαδοπούλου – Κελίδου, Λέκτορας στο Τμήμα Επιστημών Διοίκησης και Οικονομικών του CITY College, University of York Europe Campus.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Δήλωση συμμετοχής

Παρακολουθήστε την εκδήλωση

 

 

Σχετικά με το CITY College, University of York Europe Campus


Το CITY College, University of York Europe Campus είναι το ευρωπαϊκό campus του Πανεπιστημίου του York.  Είναι ένα μοναδικό διεθνές εκπαιδευτικό ίδρυμα με κέντρο τη Θεσσαλονίκη και προσφέρει τα πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του κορυφαίου βρετανικού πανεπιστημίου (139ο στον κόσμο – Times Higher Education – THE 2023) στην Ελλάδα και σε 8 χώρες στην Νοτιοανατολική και Ανατολική Ευρώπη και στις χώρες του Καυκάσου. To CITY College συνδέει εδώ και 30 χρόνια ως διεθνές εκπαιδευτικό ίδρυμα υψηλού κύρους και ακαδημαϊκής αριστείας τη Βρετανία με την ευρύτερη περιοχή, την Ευρώπη και τον κόσμο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ