Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
37.3 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
spot_img

Διάλεξη: «Για μια ανθρώπινη ψυχιατρική» στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας της Βρεφικής και της Νηπιακής Ηλικίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Σύλλογο Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου  (ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε.) και το Τμήμα Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Μουσείων,  διοργανώνουν την διάλεξη του Pierre Delion με θέμα: «Για μια ανθρώπινη ψυχιατρική» την Παρασκευή 16 Ιουνίου  και ώρα 20:00-22:00 στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27).

Ο P. Delion είναι Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή της Lille, (Γαλλία). Έχει διακριθεί για το σημαντικό του κλινικό έργο στην δημόσια ψυχιατρική και παιδοψυχιατρική, όπου ανέπτυξε τις αρχές της θεσμικής ψυχοθεραπείας και της ψυχιατρικής του τομέα, καθώς και για την πλούσια θεωρητική του συμβολή στους παραπάνω τομείς. Συγγραφέας πολλών βιβλίων, στα οποία μεταφέρει τις θεωρητικές του αναζητήσεις και την θεραπευτική  του εμπειρία, που εντάσσονται στο ρεύμα μιας ψυχιατρικής που αναγνωρίζει την ψυχική οδύνη του παιδιού και τον ασθενή ως υποκείμενο, και εκτείνονται σε όλο το φάσμα της παιδοψυχιατρικής.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το τελευταίο βιβλίο του  με τίτλο Mon combat pour une psychiatrie  humaine (AlbinMichel, 2016).

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γρηγόρης Αμπατζόγλου, Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Α.Π.Θ. και η Νέλλη Γεωργούδη, Κλινική Ψυχολόγος.

Θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά.

Είσοδος ελεύθερη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ