Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
34.3 C
Thessaloniki
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δήμος Καλαμαριάς και Δήμος Θεσσαλονίκης υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων

Μία προγραμματική σύμβαση με βαρύνουσα και πολυεπίπεδη σημασία για την Καλαμαριά, καθώς μέσω αυτής παίρνει σάρκα και οστά ένα αίτημα 15ετίας, υπέγραψαν το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουνίου ο Δήμος Καλαμαριάς και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Η προγραμματική σύμβαση για τη «Μεταφόρτωση απορριμμάτων οικιακού τύπου του Δήμου Καλαμαριάς στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη μεταφορά τους στον Χ.Υ.Τ.Α. Μαυροράχης» υπεγράφη από τη Δήμαρχο Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Δημαρέλο, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη και της Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Καλαμαριάς, Μαίρης Τσιραμπίδου.

Η διάρκειά της είναι δύο χρόνια και προβλέπει τη χρήση των εγκαταστάσεων του ΣΜΑ Θεσσαλονίκης από τον Δήμο Καλαμαριάς, ένα πάγιο αίτημα της Καλαμαριάς στη βάση της ορθολογικής αντίληψης για τη διαχείριση των σύμμεικτων απορριμμάτων και φυσικά του Περιφερειακού Σχεδιασμού.

Η συμφωνία, για την οποία συνεργάστηκαν στενά το προηγούμενο τρίμηνο οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι των δύο Δήμων, είναι ιδιαίτερα επωφελής για την Καλαμαριά, καθώς γίνεται μεγάλη εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων, εργατοωρών, καυσίμων, αλλά και μειώνεται κατά πολύ το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μέγεθος κρίσιμο στην εποχή μας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των δύο Δήμων συνεχίζουν τη συνεργασία και την συζήτηση επί των τεχνικών λεπτομερειών, έτσι ώστε η αποκομιδή, όπως προβλέπεται στην προγραμματική σύμβαση, να γίνεται ολοκληρωμένα από τα τέλη του καλοκαιριού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ