Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
31.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Με δράσεις για μικρούς και μεγάλους στέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος

Με δράσεις που σχετίζονται με την ενίσχυση του πρασίνου στην περιοχή αλλά και έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση ατόμων κάθε ηλικίας για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία έχει καθιερωθεί στις 5 Ιουνίου.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν δενδροφυτεύσεις και καλλωπισμούς σε υπάρχοντες χώρους πρασίνου καθώς και τη διοργάνωση παιχνιδιών, δρώμενων και ενημερωτικών εκδηλώσεων, με πρωταγωνιστές μαθητές Δημοτικού και με επίκεντρο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Ειδικότερα, οι δράσεις του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ξεκινούν στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 5 Ιουνίου, στο χώρο πρασίνου της οδού Καρυάτιδος. Εκεί, σε συνεργασία με την κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση ΑΡΣΙΣ, θα φυτευτούν διάφορα δέντρα.

Τη «σκυτάλη» παίρνει την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 6 Ιουνίου, ο χώρος πρασίνου της οδού Γρηγόρη Αυξεντίου. Στο σημείο θα φυτευτούν περισσότερα από 130 δέντρα και θάμνοι, θα γίνει εκ νέου διαμόρφωση του βραχόκηπου και θα καλλωπιστεί συνολικά ο χώρος.

Την ίδια ημέρα, από τις 9:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Ευόσμου, περίπου πενήντα μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου θα συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια και πρωτότυπες βιωματικές δράσεις. Επίσης, οι μαθητές θα ενημερωθούν για το δίκτυο κομποστοποίησης καθώς και για την ανακύκλωση των τηγανέλαιων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου – Κορδελιού. Στόχος είναι να σταλούν μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος, να ενισχυθεί η οικολογική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, αλλά και να τονιστεί η τεράστια σημασία του περιβαλλοντικού εθελοντισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ