Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
33.7 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Παρέλαση στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου 

Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου θα τιμήσει με λαμπρότητα το Σάββατο ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

H ημέρα θα αρχίσει με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεάπολης και θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Θα ακολουθήσει τρισάγιο και καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο και στις 11.30 π.μ θα αρχίσει η παρέλαση μαθητών, σωματείων και συλλόγων του δήμου στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου.

 

Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επισημαίνει ότι «Οι σύγχρονοι Έλληνες, 200 και πλέον χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση τιμούν τους ήρωες που θυσιάστηκαν για να απαλλαγούν από τον τουρκικό ζυγό και να κερδίσουν την ελευθερία τους. Η Εθνική Παλιγγενεσία, το σημαντικότερο γεγονός στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας και ένα από τα πιο κομβικά στην ευρωπαϊκή ιστορία του 19ου αιώνα, σηματοδοτεί ακόμη και σήμερα, δύο αιώνες μετά, τον δίκαιο αγώνα για την ελευθερία και την ειρήνη. Δύο πανανθρώπινες αξίες οι οποίες ούτε αυτονόητες είναι, ούτε δεδομένες όπως  αποδεικνύει η εισβολή και ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία και οι αλυτρωτικές κραυγές που ακούγονται συχνά στη γειτονιά μας».

 

Οι εκδηλώσεις

 

Ιδιαίτερη τιμή κάνει φέτος στο δήμο μας η συμμετοχή του Γυμνασίου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Λευκωσίας το οποίο είναι αδελφοποιημένο με το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οι μαθητές του συνοδευόμενοι από τρεις εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια τους Ιουλία Σχίζα φιλοξενούνται στο δήμο μας και θα λάβουν μέρος στην παρέλαση.

 

Πρόγραμμα και συμμετοχές

 

10:30 Επίσημη Δοξολογία, ΙΜΝ Αγίου Γεωργίου Νεάπολης

11:00 Εκφώνηση πανηγυρικού της Ημέρας, Προτομή Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

11:15 Τρισάγιο και καταθέσεις στεφάνων

11:30 Παρέλαση μαθητών, προσκόπων, αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, μελών νομικών προσώπων και συλλόγων του δήμου στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου. Θα παιανίζουν η Φιλαρμονική του δήμου Νεάπολης-Συκεών και η Φιλαρμονική των Προσκόπων Νεάπολης.

Θα παρελάσουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια από όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου, το Πειραματικό Γυμνάσιο και το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Νεάπολης, τα ΕΠΑΛ Νεάπολης και Συκεών, το δημοτικό του ΔΕΛΑΣΑΛ, τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νεάπολης-Συκεών, οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Νεάπολης-Συκεών, τα ΚΑΠΗ, το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος ΠΑΡΧΑΡ, ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, η Ποντιακή Εστία Νεάπολης, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών, η μπάντα του 4ου Συστήματος Προσκόπων Συκεών, η Φιλαρμονική του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η Φιλαρμονική Προσκόπων Νεάπολης, το Χορευτικό Αγίου Γεωργίου Νεάπολης «Η Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτης», το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, το 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Συκεών και η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα «Τα Αρκούδια».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ