Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
31.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Υπερηφάνεια και συγκίνηση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε φέτος στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

H ημέρα άρχισε με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεάπολης και συνεχίστηκε με την εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ακολούθησε τρισάγιο και καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγαλειώδη παρέλαση μαθητών, σωματείων και συλλόγων του δήμου καθώς και Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου.

 

Την παρέλαση παρακολούθησε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, όλοι οι αντιδήμαρχοι, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας αφού ο καλός καιρός ευνόησε την… οικογενειακή έξοδο με προορισμό την παρέλαση. Ούτως ή άλλως πολλοί γονείς γιαγιάδες και παππούδες έσπευσαν για να καμαρώσουν τα βλαστάρια τους να παρελαύνουν στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου. «Παρακολούθησα με συγκίνηση τις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων του δήμου μας κι ένιωσα υπερήφανος για τη νέα γενιά που μας κάνει να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και πρόσθεσε ότι η σημερινή επέτειος της απαλλαγής του έθνους από τον τουρκικό ζυγό σηματοδοτεί ακόμη και σήμερα τον δίκαιο αγώνα για την ελευθερία και την ειρήνη. Δύο πανανθρώπινες αξίες οι οποίες ούτε αυτονόητες είναι, ούτε δεδομένες».

Καταλήγοντας ο δήμαρχος ευχήθηκε «χρόνια πολλά» σε όλους και ιδιαίτερα στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την ιδιαίτερη τιμή που έκανε φέτος στο δήμο μας το γυμνάσιο Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Λευκωσίας το οποίο είναι αδελφοποιημένο με το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οι μαθητές του συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια τους Ιουλία Σχίζα, έλαβαν μέρος στην παρέλαση.

 

Στην παρέλαση υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της Φιλαρμονική των Προσκόπων Νεάπολης συμμετείχαν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια από όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου, το Πειραματικό Γυμνάσιο και το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Νεάπολης, τα ΕΠΑΛ Νεάπολης και Συκεών, το δημοτικό του ΔΕΛΑΣΑΛ, τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νεάπολης-Συκεών, οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Νεάπολης-Συκεών, τα ΚΑΠΗ, το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος ΠΑΡΧΑΡ, ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, η Ποντιακή Εστία Νεάπολης, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών, η μπάντα του 4ου Συστήματος Προσκόπων Συκεών, η Φιλαρμονική του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η Φιλαρμονική Προσκόπων Νεάπολης, το Χορευτικό Αγίου Γεωργίου Νεάπολης «Η Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτης», το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, το 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Συκεών και η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα «Τα Αρκούδια».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ